Відповідь: Підготовка до школи у нас двоє дівчаток, які відвідували нашу підготовку, цьогоріч пішли у "світанок"- там не було жодної підготовки.Лише, як і в"Джерельці" ( а вони працюють за одною методикою) у кінці травня було кілька "апробаційних" занять ( десь до тижня часу), спрямованих скоріш на те, щоб дитинка ознайомилася зі школою та класом, у якому навчатиметься ---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:04 ---------- можутеж аналогічно сказатице і по власній дитині - навчання дається значно легше, навіть при великому навантаженні
Відповідь: Підготовка до школи то тепер будь-яка підготовка мусить видавати таке "посвідчення" у дусі вимог наявності папірчика про "дошкільну освіту"
Відповідь: Підготовка до школи не зовсім розумію,навіщо їм того,але з другого боку- я взагалі мало розумію вимоги теперішнього міністерства освіти..хоч і викладач певною мірою...
Відповідь: Підготовка до школи Дорогенькі форумчанки розкажть хто знає...що має знати дитина???Мому малому 5 років, плануємо іти в школу...наразі пишемо всі друковані букви, прості слова, пишемо цифри, додаємо-віднімаємо в межах 10, знаки "більше-менше" розуміємо, переказуємо прочитане, малюємо, ділимо на склади, ставимо наголос, ліпимо з гіпсу. Але не вміємо читати. Просто складаємо склади. А ще ми дуже активні...і важко всидіти на місці...!!! ---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ---------- Зараз дуже багато батьків віддають дитину до школи майже у 7 років, а нам ще не буде 6. Як визначити чи готова дитина до школи???
Відповідь: Підготовка до школи А висидить урок? А інструкції готовий слухати ("зараз намалюй квіточку, а потім розфарбуй метелика жовтим фломастером") чи треба вмовляти? Цікавиться новою інформацією чи нічого не зрівняється з забавками? І ще багато всього Ви пошукайте в Інтернеті - там багато є тестів для дітей та питань для мам, щоб визначитись
Відповідь: Підготовка до школи особливі вимоги до рівня знань першачка є у гімназіях, спец. школах, там і читати-рахувати треба і ледь не переказувати по сторінці тексту. у звич. школах діти (пишу по пам"яті, як розказувала вчителька молодших класів) діти в першому класі вчаться рахувати до 10, а у другому перші пів року до 20 лише!!! вимог знати букви всі і вміти читати-писати немає. Наказ МОН № 204 від 07.04.05 року МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАКАЗ Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів На виконання п. 2 ст. 18, п. 1 ст. 20 Закону України "Про загальну середню освіту" з метою забезпечення права на освіту та належної організації і проведення прийому дітей до 1 класу наказую: 1. До 1 класу загальноосвітнього навчального закладу зараховувати дітей, як правило, з 6 років. 2. Прийом дітей до 1 класу загальноосвітнього навчального закладу (крім спеціалізованого) здійснювати на безконкурсній основі, як правило, відповідно до території обслуговування. 3. Для зарахування дитини до 1 класу батьки або особи, які їх замінюють, подають заяву на ім'я директора загальноосвітнього навчального закладу, копію свідоцтва про народження дитини та медичну картку встановленого зразка. 4. Не допускається збирання додаткових даних про дитину та її батьків або осіб, які їх замінюють, зокрема довідок з місця роботи, проживання, про заробітну плату батьків, будь-яких даних, що свідчать про розвиток дитини та її готовність до систематичного навчання в школі. 5. При прийомі дитини до 1 класу є неприпустимими проведення тестувань, співбесід, екзаменів тощо з перевірки її знань щодо засвоєння навчально-виховної програми дошкільного навчального закладу. 6. Прийом дітей до 1 класу спеціалізованого навчального закладу здійснюється відповідно до Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2003 р. № 389, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04.07.2003 р. за № 547/7868). 7. Наказ про зарахування дитини до 1 класу загальноосвітнього навчального закладу видає директор на основі поданих документів, як правило, до початку навчального року. 8. Відповідно до Інструкції з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах на кожного учня-першокласника оформляється особова справа. 9. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України "Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів" від 06.05.2001 року № 365. 10. Опублікувати цей наказ в Інформаційному збірнику Міністерства освіти і науки України. 11. Міністерству освіти і науки Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій довести наказ до відома місцевих органів управління освітою, керівників загальноосвітніх навчальних закладів і забезпечити виконання його вимог. 12. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника міністра Огнев'юка В.О. Міністр С.М. Ніколаєнко Ходжу зараз з сином на підготовку, їх нічого не вчать, це адаптаційні заняття, щоб познайомити зі школою, з вчителями, розмальовують, співають, танцюють -дитина летить туди. А поки діти розважаються, проводять заняття з батьками , як краще підготувати (емоційно) дитину до школи, як її підтримати, які помилки найчастіше роблять батьки. Не знаю, що мій буде робити в першому класі, бо вже додає 2-х значні цифри і читає по складах. спеціально не муштрували, сам хоче знати, то ми й пояснюємо, як далі так піде, то до множення добереться до осені. Хочемо віддати його в клас розвивального навчання, сподіваюсь там йому буде цікавіше. в школах має бути психолог, який робить тест на психологічну готовність дитини до школи (не на вміння читати та писати). По результатах можна буде дізнатись з чим можливі проблеми і як подолати їх. Поцікавтесь у школі, куди збираєтесь іти. але чи не зарано хочете віддати? як казала моя бабця: "не забирайте у дитини дитинство". (я як заяву писала, то мені відразу перевірку на повних 6 років зробили) дитина знання може й мати на 2-й клас, але вона ж ще маленька і не така свідома Kazkarka дуже слушні запитання написала. Я переживаю як то моє гіперактивне чудо зможе висидіти, якби до нього демо-машину підключити, то Львів би не мав проблем з енергією. Вчителі кажуть, що таких зараз більшість.
Відповідь: Підготовка до школи ну ми вчимося у звичайній не спеціалізованій школі, то приклади в межах 20 вони вже давно розв язують. якраз цього всього і є достатньо. Читати не обов язково вміти- навчать, основне, що знає букви і вміє складати склади. а от тут мусите дивитися самі. Бо моя дитина така сама і саме у питанні "висидіти- вислухати- зробити те, що вимагають" дуже допомогла підготовка. За кілька місяців занять зміни пішли разючі: те, що у вересні здавалося неможливим ( мені так і казали, що психологічно він ще дуже дитячий), то навесні стало реальним.Можливо, поводіть його кудись на заняття і тоді будете бачити його адаптацію.
Відповідь: Підготовка до школи писала по пам"яті, я була переконана, що вимоги до рівня знань першокласника набагато вищі, ніж виявилось насправді, для мене це було несподіванкою. Підемо на заняття після карантину, запитаю які вимоги більш детально, і яка програма, аж самій цікаво. ми ще не першачки, готуємось тільки, такий приклад вчителька наводила в ході розмови, що в намаганнях якнайкраще підготувати дитину до школи, батьки інколи не мають міри, і дітям нудно на уроках, а більше проблем є не з навчити дитину рахувати-писати, а з тим, щоб вкласти їй в голову, що тепер є поняття "треба": посидіти, послухати, виконати завдання і т.д. І щоб оте "мушу" не відбило бажання навчатися, то дитинку треба готувати і допомагати їй. Більшість батьків цим не переймається і адаптаційні періоди у дітей розтягуються. а от походити додатково на заняття кудись вартує, особливо якщо дитинка садочок не відвідувала.
Відповідь: Підготовка до школи Також цікавить підготовка до школи. Хто ходив у початкову школу Первоцвіт, які відгуки, скільки часу триває підготовка? Діліться своїми враженнями також про інші підготовки при школах.
Відповідь: Підготовка до школи Моя доня зараз навчається в "Первоцвіті" ну і відповідно ходила туди минулого року на підготовчі заняття. Це радше адаптаційні заняття, щоб дитина познайомилась з вчителькою, обстановкою в школі. Заняття тривали приблизно 2 год (з перервами), відбувались 1 раз в тиждень. Всього було 10 занять, де діти розмальовували і малювали колечка-палички. Саме на тих "уроках" моя дитина вибрала собі вчительку, бо за тих 10 разів побувала майже в кожної і могла їх порівняти. Так що нам ці заняття пішли на користь.
Відповідь: Підготовка до школи Розкажіть про школи ,свої враження ,плюси і мінуси,знання та якість освіти.
Відповідь: Підготовка до школи Маю питання до мамочок, діти яких ходять в садочки. Чи даєте ви діток на підготовку до школи? Я планую віддавати у спецшколу, але при ній немає підготовки та адаптаційних занять.
Відповідь: Підготовка до школи Дівчата, в мене теж є питання - перечитала всю темку, і от сформувалося. Ми живео в Залізничному районі, Любінська-Виговського, наступного року до школи, мала ходить в садок, і от я перед дилемою - що робити? Як готувати і чи готувати взагалі? Мала потроху читає, додає в межах десяти, розумна. Водити на дошкільну підготовку бажання Є! АЛЕ - я працюю щодня з 9 до 17.00. Водити час від часу може моя бабця, але не щоразу. От я і думаю - як мені це все вирішити? Куди віддати? Планую малу віддавати в 75 школу (Лесі Українки) - але по відгукам там досить серйозний конкурс при вступі, і дитина без спеціальнох підготовки просто не пройде. Сама я не маю змоги повноцінно з нею займатися. от тепер підкажіть - чи є серед вас мами, які працюють і не мають змоги водити раніше 17.00, і що ви робили? Як готували? От ще думаю - може дати малу у Світанок, а потім по закінченню переводти в середню школу? Чи хтось водив у Світанок і який рівень підготовки? Чи легко потім було дитині в звичайній школі? Будь-ласка, буду вдячна за будь-яку інформацію про підготовку до школи в районі Любінської-Виговсього!!! А, в кого діти вступали в 75 школу, 1-2-3 назад, як ви готували, як туди попали?
Відповідь: Підготовка до школи Щодо школи нічого не скажу, а от щодо підготовки, я теж працюю до 17.00, тому готувались до школи приватно у вчительки недалеко від дому ввечері, оскільки готувались до вступних тестів. Мені було дуже зручно, і ще плюс дитина навчилась ввечері робити заняття, і тепер дом завд зі школи ввечері робимо разом і не втомлюється. Але це зручно діткам які мають досвід спілкування в колективі, якщо дитинка не ходить в садок, то краще все-таки походити в групи на заняття.
Відповідь: Підготовка до школи Так як цього року випускаємось з садка, а в школу підем наступного, то шукаю на цей рік підготовку/гурток з нахилом до шкільної підготовки. В ідеалі хочу щоб заняття були не менше 3 разів на тиждень по пару годин, без присутності батьків( взнавала в пізнайко- там сказали що батьки повинні чекати в коридорі, бо заняття по 20 хвилин і на перервах за ними не дивляться) хоча відгуки про пізнайко хороші серед знайомих. бебі клаб- щось незрозуміле горішок-всього двічі на тиждень.. Пріоритетним є рійон сихова, наукова, стрийський ринок( головне не чорновола і далі) Можливо чиїсь дітки відвідували подібні гуртки і мені зможете щось порадити
Відповідь: Підготовка до школи Цей рік моя дитина 5. 5 років закінчує Горішок. Я задоволена на 300 % всім, підхід до навчання, дбайливе ставлення до діточок, рівень знань. До початку навчання ми повністю пройшли медогляд. як до школи, підписали угоду про навчання, з батьками та дітками працює психолог. Підхід до навчання дуже грамотний.Результати вражають : від вересня до грудня дитина навчилась писати, а до того навіть ручку не могла правильно тримати в руках, в середині грудня самостійно почав читати, причому то не він такий- а весь клас читає завдяки підходу вчительки. На перервах дітки бавляться на килимку або між собою, після занять вчителька завжи приділиь увагу батькам- все розкае власне про твою дитину, зверне увагу на її досягнення- підкаже над чим разом будем працювати. Як ми йшли вчитись я також хотіла навчання 3 рази в тиждень- але з домашнім завданням, яке треба виконувати- то цілком достатньо 2 рази. Наприклад з лютого місяця в нас додалась ще звичайна підготовка раз в тиждень- тобто навантаження вистачає. Наразі Горішок, на мою думку, найкращий заклад для дитячої підготовки за крітерієм " знання- ціна- відношення до діток. "
Відповідь: Підготовка до школи я підтримую стосовно "Горішка". Як на мене, найкращу підготовку до школи у Львові дають два заклади: "Горішок" та "Калинка " ( у приміщенні правничо-економічної гімназії). У "Горішок" ходив наш товарищ- задоволений. "Калинку" відвідували ми- теж задоволені - дитина йшла до школи , уміючи писати-читати і адаптована до шкільних вимог та навантажень. Тут теж заняття йдуть двічі на тиждень по 3.5 години ( без батьків).Задають і домашні завдання. І ціна доступна ( вони з "Горішком" приблизно в одній ціновій категорії завжди йшли)
Відповідь: Підготовка до школи Ми ходили в "Лідер" в 93-ій школі, дуже задоволені. Заняття двічі на тиждень по 3 години.
Відповідь: Підготовка до школи Підкажіть будь-ласка де цей "Горішок" знаходиться, або якісь контакти???