Підготовка до школи

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Lavazza, 30 Листопад 2007.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Підготовка до школи

у нас двоє дівчаток, які відвідували нашу підготовку, цьогоріч пішли у "світанок"- там не було жодної підготовки.Лише, як і в"Джерельці" ( а вони працюють за одною методикою) у кінці травня було кілька "апробаційних" занять ( десь до тижня часу), спрямованих скоріш на те, щоб дитинка ознайомилася зі школою та класом, у якому навчатиметься

---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:04 ----------

можутеж аналогічно сказатице і по власній дитині - навчання дається значно легше, навіть при великому навантаженні

2. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ні,в школі нема,але дають якийсь документ про проходження підготовки.

3. сніжна

то тепер будь-яка підготовка мусить видавати таке "посвідчення" у дусі вимог наявності папірчика про "дошкільну освіту"

4. Натуся

Натуся Well-Known Member

не зовсім розумію,навіщо їм того,але з другого боку- я взагалі мало розумію вимоги теперішнього міністерства освіти..хоч і викладач певною мірою...

5. olevitska

olevitska New Member

Дорогенькі форумчанки розкажть хто знає...що має знати дитина???Мому малому 5 років, плануємо іти в школу...наразі пишемо всі друковані букви, прості слова, пишемо цифри, додаємо-віднімаємо в межах 10, знаки "більше-менше" розуміємо, переказуємо прочитане, малюємо, ділимо на склади, ставимо наголос, ліпимо з гіпсу. Але не вміємо читати. Просто складаємо склади. А ще ми дуже активні...і важко всидіти на місці...!!!

---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ----------

Зараз дуже багато батьків віддають дитину до школи майже у 7 років, а нам ще не буде 6. Як визначити чи готова дитина до школи???

6. Kazkarka

Kazkarka Member

А висидить урок? А інструкції готовий слухати ("зараз намалюй квіточку, а потім розфарбуй метелика жовтим фломастером") чи треба вмовляти? Цікавиться новою інформацією чи нічого не зрівняється з забавками? І ще багато всього :girl_smile: Ви пошукайте в Інтернеті - там багато є тестів для дітей та питань для мам, щоб визначитись :girl_wink:

7. Donata

Donata Active Member

особливі вимоги до рівня знань першачка є у гімназіях, спец. школах, там і читати-рахувати треба і ледь не переказувати по сторінці тексту.
    у звич. школах діти (пишу по пам"яті, як розказувала вчителька молодших класів) діти в першому класі вчаться рахувати до 10, а у другому перші пів року до 20 лише!!! вимог знати букви всі і вміти читати-писати немає.

Ходжу зараз з сином на підготовку, їх нічого не вчать, це адаптаційні заняття, щоб познайомити зі школою, з вчителями, розмальовують, співають, танцюють -дитина летить туди. А поки діти розважаються, проводять заняття з батьками :girl_smile:, як краще підготувати (емоційно) дитину до школи, як її підтримати, які помилки найчастіше роблять батьки.
    Не знаю, що мій буде робити в першому класі, бо вже додає 2-х значні цифри і читає по складах. спеціально не муштрували, сам хоче знати, то ми й пояснюємо, як далі так піде, то до множення добереться до осені.:girl_impossible: Хочемо віддати його в клас розвивального навчання, сподіваюсь там йому буде цікавіше.

в школах має бути психолог, який робить тест на психологічну готовність дитини до школи (не на вміння читати та писати). По результатах можна буде дізнатись з чим можливі проблеми і як подолати їх. Поцікавтесь у школі, куди збираєтесь іти.

але чи не зарано хочете віддати? як казала моя бабця: "не забирайте у дитини дитинство".
    (я як заяву писала, то мені відразу перевірку на повних 6 років зробили) дитина знання може й мати на 2-й клас, але вона ж ще маленька і не така свідома
    Kazkarka дуже слушні запитання написала. Я переживаю як то моє гіперактивне чудо зможе висидіти, якби до нього демо-машину підключити, то Львів би не мав проблем з енергією:girl_yes2:. Вчителі кажуть, що таких зараз більшість.

8. сніжна

ну ми вчимося у звичайній не спеціалізованій школі, то приклади в межах 20 вони вже давно розв язують.
    якраз цього всього і є достатньо. Читати не обов язково вміти- навчать, основне, що знає букви і вміє складати склади.
    а от
    тут мусите дивитися самі. Бо моя дитина така сама і саме у питанні "висидіти- вислухати- зробити те, що вимагають" дуже допомогла підготовка. За кілька місяців занять зміни пішли разючі: те, що у вересні здавалося неможливим ( мені так і казали, що психологічно він ще дуже дитячий), то навесні стало реальним.Можливо, поводіть його кудись на заняття і тоді будете бачити його адаптацію.

9. Donata

Donata Active Member

писала по пам"яті, я була переконана, що вимоги до рівня знань першокласника набагато вищі, ніж виявилось насправді, для мене це було несподіванкою. Підемо на заняття після карантину, запитаю які вимоги більш детально, і яка програма, аж самій цікаво.
    ми ще не першачки, готуємось тільки, такий приклад вчителька наводила в ході розмови, що в намаганнях якнайкраще підготувати дитину до школи, батьки інколи не мають міри, і дітям нудно на уроках, а більше проблем є не з навчити дитину рахувати-писати, а з тим, щоб вкласти їй в голову, що тепер є поняття "треба": посидіти, послухати, виконати завдання і т.д. І щоб оте "мушу" не відбило бажання навчатися, то дитинку треба готувати і допомагати їй. Більшість батьків цим не переймається і адаптаційні періоди у дітей розтягуються.
    а от походити додатково на заняття кудись вартує, особливо якщо дитинка садочок не відвідувала.

10. Oleksha

Oleksha New Member

Також цікавить підготовка до школи. Хто ходив у початкову школу Первоцвіт, які відгуки, скільки часу триває підготовка? Діліться своїми враженнями також про інші підготовки при школах.

11. solomka

solomka Active Member

Моя доня зараз навчається в "Первоцвіті" ну і відповідно ходила туди минулого року на підготовчі заняття. Це радше адаптаційні заняття, щоб дитина познайомилась з вчителькою, обстановкою в школі. Заняття тривали приблизно 2 год (з перервами), відбувались 1 раз в тиждень. Всього було 10 занять, де діти розмальовували і малювали колечка-палички. Саме на тих "уроках" моя дитина вибрала собі вчительку, бо за тих 10 разів побувала майже в кожної і могла їх порівняти. Так що нам ці заняття пішли на користь.

12. Paola

Paola New Member

Розкажіть про школи ,свої враження ,плюси і мінуси,знання та якість освіти.

13. Oleksha

Oleksha New Member

Маю питання до мамочок, діти яких ходять в садочки. Чи даєте ви діток на підготовку до школи? Я планую віддавати у спецшколу, але при ній немає підготовки та адаптаційних занять.

14. dollymom

dollymom New Member

Дівчата, в мене теж є питання - перечитала всю темку, і от сформувалося. Ми живео в Залізничному районі, Любінська-Виговського, наступного року до школи, мала ходить в садок, і от я перед дилемою - що робити? Як готувати і чи готувати взагалі? Мала потроху читає, додає в межах десяти, розумна. Водити на дошкільну підготовку бажання Є! АЛЕ - я працюю щодня з 9 до 17.00. Водити час від часу може моя бабця, але не щоразу. От я і думаю - як мені це все вирішити? Куди віддати? Планую малу віддавати в 75 школу (Лесі Українки) - але по відгукам там досить серйозний конкурс при вступі, і дитина без спеціальнох підготовки просто не пройде. Сама я не маю змоги повноцінно з нею займатися.
    от тепер підкажіть - чи є серед вас мами, які працюють і не мають змоги водити раніше 17.00, і що ви робили? Як готували? От ще думаю - може дати малу у Світанок, а потім по закінченню переводти в середню школу? Чи хтось водив у Світанок і який рівень підготовки? Чи легко потім було дитині в звичайній школі? Будь-ласка, буду вдячна за будь-яку інформацію про підготовку до школи в районі Любінської-Виговсього!!!
    А, в кого діти вступали в 75 школу, 1-2-3 назад, як ви готували, як туди попали?

15. шоколадка

шоколадка Active Member

Щодо школи нічого не скажу, а от щодо підготовки, я теж працюю до 17.00, тому готувались до школи приватно у вчительки недалеко від дому ввечері, оскільки готувались до вступних тестів. Мені було дуже зручно, і ще плюс дитина навчилась ввечері робити заняття, і тепер дом завд зі школи ввечері робимо разом і не втомлюється. Але це зручно діткам які мають досвід спілкування в колективі, якщо дитинка не ходить в садок, то краще все-таки походити в групи на заняття.

16. kati

kati Well-Known Member

Так як цього року випускаємось з садка, а в школу підем наступного, то шукаю на цей рік підготовку/гурток з нахилом до шкільної підготовки.
    В ідеалі хочу щоб заняття були не менше 3 разів на тиждень по пару годин, без присутності батьків( взнавала в пізнайко- там сказали що батьки повинні чекати в коридорі, бо заняття по 20 хвилин і на перервах за ними не дивляться) хоча відгуки про пізнайко хороші серед знайомих.
    бебі клаб- щось незрозуміле
    горішок-всього двічі на тиждень..
    Пріоритетним є рійон сихова, наукова, стрийський ринок( головне не чорновола і далі)
    Можливо чиїсь дітки відвідували подібні гуртки і мені зможете щось порадити

17. inka

inka і.Неrb-то до мене)

Цей рік моя дитина 5. 5 років закінчує Горішок. Я задоволена на 300 % всім, підхід до навчання, дбайливе ставлення до діточок, рівень знань. До початку навчання ми повністю пройшли медогляд. як до школи, підписали угоду про навчання, з батьками та дітками працює психолог. Підхід до навчання дуже грамотний.Результати вражають : від вересня до грудня дитина навчилась писати, а до того навіть ручку не могла правильно тримати в руках, в середині грудня самостійно почав читати, причому то не він такий- а весь клас читає завдяки підходу вчительки. На перервах дітки бавляться на килимку або між собою, після занять вчителька завжи приділиь увагу батькам- все розкае власне про твою дитину, зверне увагу на її досягнення- підкаже над чим разом будем працювати. Як ми йшли вчитись я також хотіла навчання 3 рази в тиждень- але з домашнім завданням, яке треба виконувати- то цілком достатньо 2 рази. Наприклад з лютого місяця в нас додалась ще звичайна підготовка раз в тиждень- тобто навантаження вистачає. Наразі Горішок, на мою думку, найкращий заклад для дитячої підготовки за крітерієм " знання- ціна- відношення до діток. "

18. сніжна

я підтримую стосовно "Горішка". Як на мене, найкращу підготовку до школи у Львові дають два заклади: "Горішок" та "Калинка " ( у приміщенні правничо-економічної гімназії). У "Горішок" ходив наш товарищ- задоволений. "Калинку" відвідували ми- теж задоволені - дитина йшла до школи , уміючи писати-читати і адаптована до шкільних вимог та навантажень. Тут теж заняття йдуть двічі на тиждень по 3.5 години ( без батьків).Задають і домашні завдання. І ціна доступна ( вони з "Горішком" приблизно в одній ціновій категорії завжди йшли)

19. Олька

Олька Well-Known Member

Ми ходили в "Лідер" в 93-ій школі, дуже задоволені. Заняття двічі на тиждень по 3 години.

20. Skrynya

Skrynya Member

Підкажіть будь-ласка де цей "Горішок" знаходиться, або якісь контакти???