Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. llb

llb Member

доброго дня. мене цікавить 46 школа - нам найближче. коли необхідно йти записуватись у перший клас ? і до кого бажано б попасти ?
    обто на підготовку .

2. danchyk

danchyk Well-Known Member

@Made in USSR, розкажіть ще будь ласка а 78 школу? англійська там скільки разів на тиждень? і рівень викладання решти предметів.

Дівчатка, шукаю, якусь нормальну школу починаючи зі Щурата і до Готелю Львів приблизно (возитиму машиною, то підходить весь цей район). Хотіла англійську, але щось про 81 відгуки такі, що треба весь час носити і носити всім....Чи є якась школа де нормальний рівень викладання і нема таких величезних поборів...Сижу в трансі, не знаю, яку школу вибрати для малої, сама закінчувала 4 школу (тепер це гімназія), але коли я вчилась, не було абсолютно ніяких таки поборів, і ніхто нікому нічого не носив, вчителі справедливі, якщо дитина вчилася - то їй і ставили такі оцінки, на які заслуговує, але зараз в 4 школі абсолютно все змінилося :sad:((

може ще хтось знає щось про 91 школу і 57.

Останнє редагування: 11 Серпень 2016
  3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

дуже не маю що розказувати, бо ми тільки перший клас закінчили. Англійська в нас 1 раз на тиждень, але то звичайний клас, в спеціалізованому 2 рази (в 2 класі ніби вже 3 рази в тиждень). Ми вчителькою дуже задоволені, нема ніяких проблем. Здавати на школу треба, але то всюди так. Цього року поміняли вікна в школі (частину місто, частину батьки), зараз бачу що міняють асфальт на подвір*ї.
    Якщо ви йдете цього року в перший клас, то дуже раджу проситись правдами і неправдами до Людмили Леонідівни, не пошкодуєте.

• Інформативно Інформативно x 1
  4. danchyk

danchyk Well-Known Member

@Made in USSR, нам через рік в перший клас в 2017, а спеціалізований клас один тільки? всього перших класів скільки 3-4? я так розумію, треба іти з 1-го вересня, хоч пройтись по тих школах, глянути як виглядають.

5. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

так, спеціалізований один наразі. На нашій паралелі 3 перших класи було, цього року напевно теж 3 буде.

6. Kovalisochko

Kovalisochko New Member

Доброго дня, шановні форумівчанки :) Чи водить хто свою дитину у початкову школу "Світанок", що на Петлюри знаходиться? Чи задоволені Ви школою? Поділіться, будь ласка, досвідом. Буду рада Вашим відгукам.

• Подобається Подобається x 1
  7. vjv

vjv Well-Known Member

Яка з шкіл краща: 76 ( гімназія ім. Стуса ) чи 3, яких вчителів краще обрати на 2017 рік, може в когось там дитина буде на наступний рік з початкової школи випускатись?

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у чоловіка племінниця тут. Школа як школа. Непогана, але нічого надзвичайного, окрім своєї методики подачі матеріалу. Класи великі, в першому класі багато дітей все-рівно користали платними послугами вчителів у позаурочний час, якщо дитина залишалася на групі продовженого дня і було важливо, щоб уроки були зроблені. Тобто непогана як школа, яка знаходиться у вас під хатою.
    є у нас і там і там знайомі дітки ( і не лише дітки :). В початковій школі важлива не сама школа, а перший вчитель. Тому обирайте в першу чергу вчителя. Школа має значення уже в старших класах. В старших класах перевагу краще надавати 76 школі, якщо вам важливо отримувати власне фундаментальні знання, особливо з іноземної. 3 школа - має меншу наповнюваність класів, але тут багато уваги приділяється культурно-естетичному розвитку дітей ( різні культурні міроприємства, квести, екскурсії). Загалом, до 9 класу багато діток, які зацікавлені у поглиблених знаннях, встигають іти до інших закладів. Наскільки я знаю, то, наприклад, цьогоріч навіть стояло питання, що не буде 10 класу, тому що недостатньо випускників 9 класу випускалося цьогоріч. І батьки, чиї діти якраз випускалися з 9 класу і планували продовжувати тут навчання,піднімали питання ," що тоді їм робити".А молодша школа там непогана теж. В молодшій школі все залежить від першого вчителя, а не від школи. У 76 школі посилене вивчення іноземної мови іде з 1 класу. Загалом класи дуже великі- є 4 паралелі по кількості учнів більше 30 осіб у кожному класі. Також є непогані вчителі початкових класів. Тому можете обирати будь-яку з цих.Просто зрозуміло що на старші класи перейти у спеціалізовану школу із звичайної- будуть потрібні додаткові знання чи з тої ж іноземної, чи з іншого профілю. Тому, якщо вам важливо продовжувати навчання в одному закладі, тоді визначатися на початках.

• Інформативно Інформативно x 2
  9. Ripka

Ripka Well-Known Member

Ми якраз закінчили то нічого особливого, перевага у тому, що кожен клас мае свій туалет, свою ігрову кімнату, своі шафи для роздягання. Старшиx класів нема - лиш самі молодші. Англійська три рази на тиждень по Оксфордівським підручникам. Мінуси - вчителі англійськоі часто міняються (декрет і просто звільняються), в останній рік ми мали три вчительки, за чотири роки навіть не знаю скільки, xтось з вчителів добре викладае англійську, xтось - не дуже. А взагалі, зі свого досвіду, вибирайте краще ту школу, яка мае і молодші, і старші класи, щоб потім не думати куди йти, не мучити дитину різними вступними іспитами, ми через це перейшли, то скажу вам - задоволення у цьому зовсім нема, нервів потрачено немало. Молодшу дитину не планую віддавати у Світанок, попробую в 75 школу. Загальний рівень знань після Світанку мені не сподобався, у мене дитина закінчила на 10-11-12 (10 тільки з математики та украінськоі), але щось рівня знань на ті бали я не відчула, поступати в інші заклади було тяжко.

• Інформативно Інформативно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. сніжна

@Ripkaпісля Світанку ніби більшість випускників іде у 18 школу,яка не мала початкових класів. Тобто Світанок так негласно вважався початковою до 18. А загалом після Світанку хто куди по можливостям. Не знаю,куди піде племінниця ( мабуть у 18 чисто з тоі точки зору,що вона ім під будинком і не шукати собі зайвих пригод)_ але попередні наші " випускники,' у кількості 2 штук, продовжили навчання у гімназіі ( але і Світанок закінчували вже давніше. За відгуками із батьків- школа як школа. Нічого особливого. Якщо вона під хатою - можна йти. Якщо спеціально возити - не вартує)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Fast

Fast Well-Known Member

В тому районі, ще 5 школа є. Я її вибрала - задоволена поки на всі 100%, але в початкових класах від вчителя все залежить. Чи будем лишатись в 5 чи кудись переходити - час покаже.

12. сніжна

Не знаю,яка наповнюваність класів у молодшій школі, але великий плюс старшоі,що все- таки школа компактна і є лише 2 паралелі із кількістю учнів у класах менше звичних 30+

13. Fast

Fast Well-Known Member

В одному класі 32, в іншому 34 чи 36. Але англійська ділиться на 3 групи, і відповідно на письмо, читання, математику, залишається то 1/3 то 2/3 класу

Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk

• Інформативно Інформативно x 2
  14. Ripka

Ripka Well-Known Member

У мене три школи під будинком: Евшан, 40 та 18, найближче до 40. Після світанку пробували поступати в Евшан, 18 (там тепер також вступні) та 75. До Евшану готувались з репетиторами з Евшану, завалились на украінській мові, математику здали добре, проте не шкодую, що вчилась з репетиторами, рівень знань підтягла таки суттево (якщо порівнювати із рівнем знань Світанку), це при тому, що вона закінчила світанок лише з двома 10 по математиці та украінській, з англійськоі мали 11 На додаткові у Світанку ні до кого не xодила, вдома я з нею постійно займалась, тобто англійську робила під моім наглядом математику-украінську також, після пару занять з репетиторами з Евшану стала робити домашні сама і без проблем. Пробували йти у 75 школу (з поглибленою англійською), репетитором з англійськоі не займалися, то отримали 7\7 (граматика-розповідь), це при тому, що Світанок також ніби з поглибленим англійським, питали таке, що вони точно не вчили, вчителі 75 школи мене переконували, що в ниx це вчать у 2-3 класі (ступені порівняння прикметників та різні неправильні діеслова). У 18 школу пройшли співбесіду по англійській, я сама була присутня на співбесіді, нічого особливого там не було, вчителі помагали, ми набрали 30 з 40 балів, ставлення до дітей було лояльне. Це при тому з нашого класу е діти, які не пройшли ціеі співбесіди, е такі, які набрали мінімум, щоб пройти. Ось тут видно рівень знань, даниx в Світанку. Я не вимагаю, щоб діти були вундеркіндами після Світанку, але рівень знань повинен xоча б відповідати оцінкам.

• Інформативно Інформативно x 4
  15. vjv

vjv Well-Known Member

А в якому Ваша дитина зараз класі? Можете порадити якусь вчительку на 2017 рік? Чи є якесь пробне навчання для ознайомлення перед 1 класом? Бо чесно кажучи, я щось її пропустила, хоча недалеко від нас.
    Бо ми вже ніби визначились на 76, оскільки територіально дуже близько, принаймні на початкову школу, а там як час і схильність дитини покаже. Але щось багато відгуків про "панібратсво", необ'єктивне ставлення до дитини, надмірні побори, але всі без конкретики, от і сумніваюсь в їх достовірності. І ніхто не радить конкретно якусь вчительку на 2017 рік.
    Поки маєм час, то розглядаю різні варіанти.

16. сніжна

@Ripka в принципі вступ до Євшану є показовим. Бо зі всіх гімназій,куди здаються вступні,власне у Євшані найлегші завдання. Там нічого немає поза межами звичайноі шкільноі програми, немає купи нестандартних завдань. Тобто сюди нескладно пройти із рівнем знань звичайноі школи, без репетиторів. Серед моіх знайомих,чиі діти успішно цьогоріч пройшли у Євшан, йшли просто зі школи,без додаткових занять

17. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Я чула інформацію, що в рамках реформи Світанок буде приєднано до Євшану (який зараз не має своєї початкової школи). Не знаю, наскільки достовірна інформація, але так розповідала мама учня зі Світанку.

18. Fast

Fast Well-Known Member

В 2 класі.
    З жовтня є підготовка до школи. Її ведуть вчителі, які набиратимуть 1 класи. То там і познайомитесь.

19. Kovalisochko

Kovalisochko New Member

А хтось чув щось про Креативну Міжнародну Дитячу Школу Креативна Міжнародна Дитяча Школа ? Можливо чиясь дитина/діти вчаться або вчились у цій школі. Буду вдячна відгукам

20. vjv

vjv Well-Known Member

А група продовженого дня є? Безкоштовна чи платна? Бо в 76 безкоштовна лише для 30 дітей ( а є близько 130 цьго навчального року ), а для інших - платна.