Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. олюся_зі_львова

олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

щось недавно задумалась про ім"я для майбутнього малюка....скільки було варіантів, в попередніх вагітностях аж смішно, зараз жоден з них не подобається, а прийшло мені ім"я Мирослав або Мирослава - таке мені миле, аж тану від них (так мені було з старшою і з другою донечкою теж так ім"я само прийшло і якось тепло від нього стало, певно так і буде, якщо чоловік погодиться :) )

2. Virna

Virna Well-Known Member

а я вчора почула ім"я Серафима, так мені сподобалося. Якщо комусь припаде до душі, беріть)

3. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

У чоловіка одна з бабусь Дана (Данка) :) Так мені сподобалось, певно візьму собі на замітку :girl_wink:
    А племінника назвали Леонтій :) скорочено Лев, Левчик

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

5. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

До дітей мені ще далеко а ім'я вже маю в запасі.. Лише для дівчаток правда,але.. Отже.. Клаудія та Богдана.. Перше- в честь подруги.Друге- відкрила для себе на цьому форумі а саме ім"я форумлянкиBogdanka.. Так це ім"я мені до душі припало..

6. Inglor

Inglor Well-Known Member

Спочатку також хотіла щоб імена були співзвучні, але що ж поробиш, коли нам подобалися різні імена (зовсім не співзвучні). От і ростуть наші синочки Дем'ян і Владислав (незнаю чи це має значення, але вони у нас не близнята, а двійнята). І нам фіолетово, що імена не співзвучні, зате такі рідні, і кожному синочку підходить саме його ім'я.

Не думаю, що вже так важливо, щоб імена були співзвуні. Все одно в кожного з синів свій шлях.
    Ще декілька слів, про характеристику імені "Дем'ян". Спочатку я коли читала про імена, то також почала сумніватись, щось мені не дуже було:girl_in_dreams:. Але не пам'ятаю, на якому з сайтів, я прочитала протилежний опис. І скажу, що він таки він мені підійшов, і я зрозуміла, що мому синові це ім'я в житті заважати не буде, а наоборот ще й допоможе.:radist:

Ото накатала.

Останнє редагування: 30 Грудень 2013
  7. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

наша мала вже інколи безпомилково каже як її звати :girl_dance:
    Ми найчастіше називаємо Дана, Дануся і Данка. Останню форму дуже люблю,якась вона мені така галицька, милозвучна... Хоч багато хто каже, що це викривлення імені.
    При виборі чоловік казав, що ім"я Дана класне, бо добре транслітерується ).Коліжанки мої кличуть малу - Дануська.
    Колись була затія назвати доню Злата-Меланія, але ми це ім"я так і не осилили просунути в маси :girl_impossible::girl_crazy::girl_cool:
    А тепер тішусь що назвали Дануською.
    Є у нас на майданчику дівчинка-тезка 4р, вона як почула, що нашу малу звати так само, біжить до мами; "Мамо, її теж звати Дана, цього не може бути!"

8. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Тільки от Dana англійською читається типу як дейна чи дена, щоб читалось Дана, то треба писати Danna. Для нас то зараз актуально, бо ми ще так і не вирішили як будем нашу Данусю записувати :)

9. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

А я чогось завжди думала, що Дана, то Богдана. Нє?

10. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Не обов'язково. Може бути і окреме ім'я, а може бути і скорочення від Богдани, чи от в мене сестричка двоюрідна Дануся, а повне ім'я в неї Данута, а цьоця в мене Данка, а повне ім'я взагалі то Дарія, але щось Дара іі ніхто ніколи не називав.

11. Inglor

Inglor Well-Known Member

В мене сусідка Дана, то повне ім'я також Данута, от тільки не знаю походження цього імені, бо вона полька.

12. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В нас Терезка:)
    Не буду описувати, чого ми наслухалися від родичів до моменту хрещення, навіть перед входженням в церкву питали, чи ми не передумали. А моя мама бойкотувала мене більше тижня з погрозами більше до нас не приїжджати. Я ніколи не думала, що то так важко втриматися свого рішення в питанні вибору імені для своєї дитини.
    А історія така. Коли я дізналася, що в нас буде ще одна дівчинка, жодне з жіночих імен мені на той час не подобалося. І десь на останніх днях вагітності впало в око ім'я Тереза, і так прикипіло, що іншого й уявити не могла. То при тому, що колись то ім'я зовсім мені не подобалося, я й уявити не могла, що коли-небудь захочу так назвати дитину.Але я мовчала, як партизан, щоб не було так, як зі старшою, коли вибране під час вагітності ім'я їй не пасувало. Але тільки я вперше побачила молодшу, як зрозуміла, що так, вона - Терезка:) Кажу чоловікові "Назвем Терезкою?" і бачу по реакції, що йому подобається:) А далі подзвонила мама і закатала істерику по телефону, потім подзвонила до свекрухи, до цьоці, та певно до всіх гарбузових, і всім жалілася, що я збираюся попсувати дитині життя:girl_sad: Мене то все так вивело, що я вже й майже передумала, але пішов чоловік реєструвати малу з установкою "запиши як тобі подобається" і зареєстрував Терезою:)
    Хрестили ми доцю 22 грудня, то вирішили таки дати друге ім'я і маємо Терезу Анну. Родичі коли вже на самому хрещенні то почули, взялися мене розціловувати:girl_haha: Певно сподіваються, що колись Терезка передумає і стане Анною...

13. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Мммм :girl_tender: Що Тереза що Юстина - дуже гарні імена))

14. napoleona

napoleona Well-Known Member

може і мені скоро впаде:) а то щось дуже глухо в нас

15. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

Ми якраз на цих двох іменах зупинились і ніяк не визначемося остаточно, одного дня в нас Терезка , а на інший Юстинка. Я вже кажу , що напевно подивлюся в солодкі оченята крихітки і вже тоді визначуся.

16. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Знаю варіанти повного як Даніела, Даниїла, Богдана, ну і є ще просто Дана.
    Наша доцька хрещена як Богдана, але записана в свідоцтві просто Дана

17. tankapartizanka

tankapartizanka New Member

Ще до моєї вагітності, мені приснився сон, що у нас народилася дівчинка і ми назвали її Даринка. Коли я вже чекала дитятко і нам сказали що буде дівчинка, то сумнівів щодо вибору імені вже не виникало. Так і назвали- Дарина

18. domino

domino Well-Known Member

чоловік в мене категорично проти, щоб ми дізнавалися стать дитинки, хоче сюрприз і все:girl_haha: я не пручаюся)
    імена вже вибрав для обох варіантів - якшо син, то Ерік, а якщо донечка, то Майя:girl_in_dreams: і все тут, крапка, нічого не зміниш:girl_cool:

19. Delikatna frukta

Delikatna frukta New Member

Як правило. Але не завжди. Маю знайому Данусю, а вона, виявляється, Даниїла.

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

Я - за Терезку :girl_yes:

20. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

ну тут, вже як батьки будуть називати так і піде, в нас до прикладу Даніелла, то так і називаємо, правда, намагалися її незнайомі люди називати Даною, але я категорично проти, бо вважаю що то є різні імена, і значення цих імен різні.
    І в нас на подвір"ї зявилася маленька Терезка, зараз це ім"я стало досить популярним.:)