Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. allja

allja Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

2. Fechka

Fechka Member

Моя сусідка народила четверту дитинку. Імена діток починаються на букву "М".
    Марта, Маркіян, Матвій, Мартин.
    Мені дуже подобається. Гарно звучить,чудові дітки:girl_claping:

3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Хлопчиків

Дівчаток

1. МАКСИМ - 247
    2. ЮРІЙ - 159
    3. ДАНИЛО - 150
    4. РОМАН - 123
    5. ДМИТРО - 122
    6. ОЛЕКСАНДР - 119
    7. АНДРІЙ - 101
    8. МАРКІЯН - 90
    9. ВЛАДИСЛАВ - 87
    10. НАЗАР - 87

1. СОФІЯ- 290
    2. АНАСТАСІЯ- 228
    3. АННА- 174
    4. ВІКТОРІЯ- 173
    5. ВЕРОНІКА- 117
    6. СОЛОМІЯ- 107
    7. МАРІЯ- 97
    8. ЯНА- 88
    9. МАРТА- 87
    10. КАТЕРИНА- 87

таки я була права..Маркіяни у Львові "рулять"

4. Mary

Mary Active Member

Ми свого синочка назвали Дамір. Виявляється, 2ге в списку рідкісних імен цього року. Але тлумачення не зовсім відповідає дійсності: "дарующий мир" - є лише припущенням чи було взагалі таке слов"янське ім"я.
    Назвали так, оскільки чоловік в мене татарин за походженням. В них Дамір означає залізо, залізний.
    А ще знайшли радянське тлумачення - "Давай Мировую Революцию":girl_crazy:

5. Oksana Lupneva

Oksana Lupneva New Member

Ми свого хлопчика назвали Іван. Варіантів до родів було багато: Тарас,Марко,Остап,Петро,Маркіян, мені дуже подобалось Григорій,але наш малюк сам собі приніс ім'я- народився 4 липня,а 7-Івана:girl_crazy:

6. Asal

Asal New Member

нашу сусідку звати Софія, а дочок назвала Віра, Надія і Любов :girl_yes: так гарно звучить:girl_in_love: там вже старша бабусею стала))))

7. Afalina

Afalina New Member

А мені навпаки дуже подобається саме Діма, а не Дмитро, вже краще Дмитрик))))

8. Chikapina

Chikapina New Member

от на рахунок значення імен...я за цим критерієм також обирала..коли прочитала що означає імя Олексій(а в мене крім того є знайомий,який точно підходить під опис) я зрозуміла,що хочу саме Олексія)))) а на рахунок Льохи....пару раз зроблю зауваження і буде все як треба..та і часи вже не ті...це раніше всі росизми вживали а зараз таки вживають гарні укр. імена))) буду на це розраховувати)))

9. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

в нас на подвір"ї є Олександрик, так коли діточки знайомляться з ним, то мама наголошує, що він саме Олександр, а не Сашко, наразі на подвір"ї всі його так і кличуть, а як буде поза ним.....в садочку,школі.....??? невідомо...

10. kati

kati Well-Known Member

що ще раз доказує що навкус и на цвет... В мене Діма, Дімулька..але не Дмитро і тим більше не Дмитрик.;)Мене правда,не нудить від таких назв, і я прекрасно розумію,що мась виросте і будуть його кликати Дмитром...але зараз він Дімулька . І таки правда, як батьки кличуть своє дитя, так і всі оточуючі будуть звертатись до дитити.

11. Женічка

Женічка Well-Known Member

а що поганого в імені Сашко? ;) я свого Олександрик інколи називаю, частіше саша,сашко. От саня мені не тойво :)

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

У мене брат Олександр. Батьки і родичі все життя його звали виключно Саша, Сашенька, Сашуля. Саша і Саня - він був пожиттєво у всіх зрузів, навіть в україномовних. Я його часто звала Саньок, а він мене у відповідь Вітьок ( хоча то далеко до Вікторії, ну але, були дітьми так один одного називали).
    Тепер же коли брат виріс, батьки формулювання імені не змінили, а я переважно кличу брата Саня, Саша дуже рідко.
    Так що одне і те саме імья може набувати різних інтерпритацій в залежності від віку.

13. Malyatko

Malyatko New Member

А я дуже хотіла назвати Святославом, а чоловік вперся ("ЛЕВ впертий") що первістка він називає МАрко і крапка,а ти вже можеш другу дитину називати,якої б статі вона не була. От я тепер і думаю з чоловічим ім"ям відпадає вже питання, а для дівчинки завжди хотіла Софія ще з дитинства, але тепер де не глянь там одні Софії, тому і міркую тепер, добре,що час є міркувати :girl_in_dreams:

14. tancia

tancia New Member

трохи сумно, що Северина, хочуть одразу Сєвою обізвати, ну якось зовсім не туди... звиняйте
    оце по-нашому :)
    Ну, ви знаєте, (і це моя думка, імхо як кажуть), якщо так керуватися, то так і дитину ніяк не назвеш! тут, здається, вже писали, що на будь яке ім"я можна перекрут знайти...

Тут, мені здається, ви дарма боїтеся, бо то вже я почнуться школи, а тим більше інститути, це покоління вже буде даааалеко від совка, за часів якого так прийнято було називати наші гарні українські імена (Льоха, Сєва і т.п.). Та й зараз для вух наших дітей українські імена є більш звичними, аніж їхні російські відповідники. Часи змінюються....
    Не керуйтеся стереотипами, це я вам говорю, як мама Олекси і дружина Северина :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Asal

Asal New Member

ми так свого Олександра називаємо, дуже рідко чоловік може сказати Саня (мені не дуже подобається)
    а от коли жили в центральній Україні і його декілька раз назвали Шуріком,:girl_devil: тут я вже не змовчала - зробила зауваження

16. jozya

jozya Member

Мою доцю звати Влада (це і повне і коротке ім'я). Влада подобалася, а от щоб кликали Славкою - ні. Тому так і вказано в свідоцтві, так і кличемо і вона так представляється. Так що Славкою ми точно не будемо. Хіба ще ВлаДюша, ВлаДюня, або просто Мася :girl_in_love:.
    А ще в мене є знайомий, так він до 25 років був Мітя (поки не пішов на круту роботу), бо так його звали вдома і для всіх був так, хоча повне ім'я Дмитро (Дмитрий рос.) - все залежить від батьків: дитина звикає як його називають і сам так себе називає для оточуючих. Культурні люди використовують саме те ім'я, яке людина вказує при знайомстві (в мене були знайомі і Саші і Сашки і Олександри і Шури - хоча це все одне ім'я).

17. Pesyk

Pesyk Member

Обожнюю це імя. Вже майже 9 місяців виношую і бережу свою солодку Владу. Мріяла про неї давно, і чомучь давно саме Влада. І теж хочу щоб називали так, і не інакше, але якщо буду до неї звератитись виключно так, то нікому в голову не прийде, якось перекручувати.
    Якщо все буде добре, то вже вимріюю хлопчика Костю, чогось дуже мені це імя до душі. І ніжно і гордо, і класично. І коли переглядаю статистику імен (десь недавно дівчата давали), то така рада, що жодного з моїх немає в списку, люблю бути "не модною"

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

чесно кажучи імья Шурік у мене постійно асоціюється з Шуріком з ф-му "Кавказька полонянка" а оскільки типаж того актора мені абсолютно не подобається, то і саме імья Шурік - ніяких позитивних емоцій не викликає :)

19. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

на сусідній вулиці живуть двоє братів Олежик і Олександр. вони вже зараз дорослі парубки, але коли ми ще були менші, то я завжди собі думала нащо їхні батьки назвали дітей однаково))) чомусь мені здавалось що то одне і те ж ім*я))

20. kostuk

kostuk New Member

В нас синочок Костянтин...:girl_in_love: (кличемо Костик або Кося).Це єдине чоловіче ім'я, яке припало до душі і мені, і чоловікові. Хоча ні знайомих, ні родичів з цим іменем не маємо. І за весь час, відколи народився малий, не зустріла жодного маленького Костика.:girl_dance:

Статус теми:
Закрита.