Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Ні, не листочки, пучком. Вона продається в супермаркеті чи на базарі переважно досить великими пучками, які за один-два рази в мене не використовуються. Але сухим обов’язково, в сенсі не мокрим. А потім від нього відрізаю кухонними ножицями скільки потрібно.
Колір не втрачає. Запарюю з нею чай або додаю, коли варю лимонад. Чоловік іноді має настрій до ресторанних рецептів, то кілька разів давав її при приготуванні якихось страв. Всюди хоч мінімальна, але термобробка. Сирою не пробувала використовувати. Але я практично нічого з замороженого не використовую потім сирим. Хіба іноді якісь змелені з цукром ягоди для сорбету чи як прослойку до торта. А так воно все одно не таке як свіже.
а чому не листочками? От повідрізати і заморозити, щоб зручно діставати. Сік "пускають"? Базилік, шпинат, рукола також дуже цікавить))
Та можна і листочками. Просто та ніжніша частина стебла теж використовується. Ну і ще я лінива господиня)) А, і ще забула: морожена зелень схильна кришитися, тому їй в морозилці краще виділити таке місце, щоб поменше кантувати. Шпинат морожу вже порізаним. Не дрібно, а так, як ріжу перед приготуванням. Все на швидкій заморозці само-собою.
Я теж морожу м'яту в пакетах, сушеної не люблю. Надіслано від мого Redmi Note 8 Pro, використовуючи Tapatalk
Sugo di pomodoro fresco al basilico Думаю, можна і на зиму. Там є відео, можна зрозуміти. Я, коли жила в Італії, то навчилася робити так: Помідори мають бути стиглі і мясисті, підходять "сливки". Позбавляємось від шкірки класичним способом - надрізати, обшпарити, в холодну воду і почистити. Потім начетверо і забираємо насіння. Тоді мякоть ріжу на кубики, на пательню оливкову олію, кілька зубчиків часнику трохи потримати, потім часник змбираю і даю помідори. Протушую до потрібної консистенції, помішуючи, сіль, перець за смаком, деколи буває треба додати трохи цукру, якщо помідори не досить солодкі... в кінці базилік - або порізаний, або гілочками, якщо хтось не любить, щоб попадали шматочки, то перед вживанням можна "виловити". Правда, я не закриваю на зиму, робила суто для вживання (до тижня стоїть в холодильнику спокійно). Насправді, варіацій багато, - у рецепт і вище немає часнику, є рецепти навіть з пасерованою цибулею, хто що любить. Який склад в соусу від Барілли, треба дивитись. Думаю, варто спробувати зробити невелику порцію, скуштувати, як засмакує. А закрити в банки тим же способом, як закривають домашній томатний сік, соус чи кетчуп, гарячим в стерилізовані банки.
Ану скажіть мені хтось вже: яке буде варення з дині? Бо маю диню, якої ніхто не хоче. Думаю, що з неї зробити.