запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. katrinka

    katrinka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    мама завжди на зиму робить заправку до супів (цибуля, морква, петрушка, перець чевоний, можна помідори, цвітну капусту, зелень....) то все ріже, тре, засолює і складає в банки (сире, не стерелізоване, закриває капроновими кришками) взимку до супів , підливок супер, тільки солити суп вже не потрібно, бо овочі солоні
    ще окремо морозимо зелень порізану в пакетах або пластмасових контейнерах
    щавель не морожу, а закатую в банки, мию ріжу, як на суп, доливаю трохи води, солю трошки більше ніж до смаку, закипає і в банки, стерелізую хвилин 5
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    В мене теж малина своя то не конче мити, після замороження в будь-якому випадку робиться маса з малини... Все-таки іноді краще малину і трускавку морозити товченою з цукром.
     
    • Подобається Подобається x 7
  4. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    а ми і черешні заморожували ,смак не такий як у свіжих...а мама накидала їх з листям, і дивно так зимою... розморожуєм, а то листя шарудить.... обріваєш його... ну то тільки для відчуттів ))) а для єкономії місця то ліпше без них))
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    І я прийшла до такого висновку: суниці-полуниці, малину, порички блендерую і заморожую з додаванням цукру. Небагато - на 0,5л контейнер 1 ст ложка цукру без верху. Черешні, вишні і абрикоси морожені - це переведення продуктів, як на мене, хоча пюрешки робила для дітей і морозила. Але перед заморозкою бланшувала, розтирала знову ж таки із цукром і тоді вже наливала в контейнери.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    А я вишні обов"язково морожу, з кісточками, потім на компот або повибирати кісточки і в галяретку.....ммм вишні пускають сік і галяретка з тим соком абалдєнна
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Mira_SH

    Mira_SH Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я морозила і полуницю, і чорницю, і всі інші ягоди,так от полуниця після розмерзання, виходила як свіжа, так що цього року морожу знов. Правда і варення варю, і з цукром заморожую, для різних випадків різне підходить.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: запаси на зиму

    про вишні буду сперечатися... чому??? вони на смак і вигляд нічого не втрачають ...
    полуниця, якщо маленька, то куди не йшло... а велика, якщо цілою - водяниста і не смачна.
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    такі ягоди, як чорниця і смородина, крім заморозки і консервацій я ще й сушу. Чоловік зробив мені таке приспосіблення з кутових профілів і сітки двохярусне, причепив в кухні біля витяжки і все там швидко і суперово за кілька днів сохне на марлі, ще й спека сприяє. Якраз зараз там лежить смородина і листя з неї, цвіт липи, суничник, гриби білі, трошки звіробою. Ціле літо і осінь там щось кладемо - зілля різне лікарське, яблука, грушки, сливи, шипшина... Взимку чаї різні робимо, узвари, підливки.
     
    • Подобається Подобається x 9
  10. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: запаси на зиму

    і в мене на витяжці все сушиться))) сушені чорниці моі діти дуже сподобали, краще ніж морожені, мінус - сохнуть довго, і ягоди мають бути свіжі, сухі...

    Ще цвіт бузини чорноі сушу (від кашлю)
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я вчора натрапила на бабулю, яка продавала зв"язки лісової малини, з гілочками і листочками, мелісу, м"яту, то накупила того добра...тепер все сушиться
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Олюська

    Олюська Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчата, а як ви чорницю морозите? Ми якось морозили цілу, то вона якась квасна стає.
     
  13. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    От сьогодні запакувала по коробочках десь 6 л чорниці. Минулого року проблем не було - чорниця залишалася ціленька і тримала форму. Цього року муж купив не дуже свіжу :sad: боюся, що потече сік.
    Зміни смаку не памята...
     
  14. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Мені свекруха того літа чорниці привозила зі Львова в Коблево, потім та чорниця мандруала із Коблева в Южноукраїнськ і ми ще й умудрилися зберегти її аж до НР , а може й пізніше.Вийшли дуже смачні варенички..., та й так зі сметанкою ням-ням.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Dusheska

    Dusheska Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчатка, а як ви робите вишню у власному соку, скільки цукру на 1л вишень, бо давно вже робила, забулось
     
  16. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    прочитайте тут, я сьогодні також збираюсь робити :girl_smile:
    http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-18399/
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. veroni4ka

    veroni4ka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    А з вишні кісточки виймати для заморозки? В мене для печива є ще в ласному соці, а то буде на компот, думаю. Якщо вийняти кісточк буде багато соку...
     
  18. marika28

    marika28 Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    дівчатка можливо хтось має смачненькі переписи на зиму з кабачків. Салатики або просто закрутки . У мене тільки є салатик з томатним соусом. А ще хотілося чогось іншого.
     
  19. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дуже класно робила моямама кабачки з аличею, але рецепту я не знаю , може хтось підкаже...
     
  20. Mira_SH

    Mira_SH Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Може це не той рецепт, але я робила так десь мо 750 грам аличі і кабачків очищених і порізаних смужками, 400 грам цукру скласти в 3 літрову банку і заварювати, як будь який компот, кип"ятити, десь пів години, потім закрутити залізною кришкою. це виходить як десерт, в босоногому дитинстві називали ми ті кабачки ананасами:)
     
    • Подобається Подобається x 6
  21. Єва

    Єва Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Минулого року робила вишні і заморожені, і у власному соці. Заморожувала порціями (без кісточок, розфасовувала в маленькі кульочки, десь по 300 грам). Взимку для випічки взяла і одні і другі для порівняння (всередину в тісто слойоного пляцка). Консервовані у власному соці були темніші на колір, смак - як з компоту, тільки солодкі і гострі. Морожені в тому самому пляцку були яскраво-червоні, зі свіжим соком (перед тим, як класти в пляцок, посипала їх на пів годинки цукром). Тому я зробила для себе висновки - консервувати по мінімуму. Краще заморозити. Тоді взимку відчувається "смак літа". Цього року заморозили два відра.
     
    • Подобається Подобається x 4