Де ми плануємо відпочивати влітку?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

  1. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Хто може поділитись контактами в Гурзуфі? Цікавить тихе місце (для відпочинку з дитиною) не далеко від моря з можливістю готувати самим та з можливістю замовити домашню кухню в господарів.
     
  2. Gala

    Gala Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

     
  3. atma

    atma New Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Можу Вам взяти телефон агентів по розміщеню відпочиваючих.
     
  4. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Дівчата, цікавлять контакти якогось міні-готелю в Одесі, в районі 400 грн за номер, але так, щоб все було гарненько, чистенько і порядно)))
     
  5. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Отже мій відгук про відпочинок.
    Дорога.
    В Крим ми їхали поїздом Львів – Сімферополь: поїзд на мою думку старіє разом з моїми батьками і мною, Софії поки всеодно – в сусідньому купе їхала дівчинка , віком 6 років, то вона Софію всю дорогу і бавила, такщо крім цілком непотрібного кондиціонера радянського пошиву, все решта тіп-топ - персик. Назад ми вертались Франківським потягом – на 2 порядки вище – чистіше, краще, вагони новіші, не можу пояснити чому, але їхалось набагато легше. Квитки замовляли в обидві сторони за 45 днів до початку подорожі.
    Гурзуф.
    Гурзуф – це чудесне місце на Південному березі Криму, оскільки попри санаторії-Артек тощо тут є повноцінна набережна, дуже багато всяких кафе-ресторанів найрізноманітніших потреб, музеї Чехова і Пушкіна, численна кількість паркових зон тощо. З одного боку Гурзуф обгорнений Аю-дагом (Ведмідь-горою), з іншого мисом Мартьян - місцем з численними ялівцевими насадженнями. Гурзуф розташований в місці найвищих кримських гір. Роман-Кош – найвища гора кримських хребтів, розташована власне в районі Гурзуфу.
    Гурзуф - це неймовірна красота. Місцевість, котра характеризується найрізноманітнішими зеленими хвойними і не тільки насадженнями, вершини гір якої часто в хмарах, місце з дуже гарними пляжами, чистим морем і тоннами краєвидів – скрінсейверів:girl_yes2:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Проживання.
    Жили ми в міні готелі на 12 номерів. Споруда готелю – 4 поверхи, на кожному поверсі по 3 номери з вигодами/кондиціонером, по одній на 3 номери кухні, кожен поверх має загальний балкон, з котрого вхід до кімнат та кухні, коло кожного номеру лавочка + підвіконник-столик. Ми жили на 4-му поверху, вид просто бомбезний, в одну сторону гори, в іншу – море. Вартість проживання в період нашого відпочинку (24.06 – 08.07.2011) 400 грн/номер/добу. Це середня ціна на відпочинок в приватному секторі в Гурзуфі в такий період. Тобто можна знайти житло від 80 грн/особу/добу і до 1000 грн/номер/добу. Тобто на кожен смак і гаманець є всяке-різне-кольорове.
    Наш міні-готель не мав паркінгу, особисто мені не заважає, бо ми не на машині, але відпочиваючі з машинами ставили свої авто на стоянку коло санаторію Гурзуфський (3 хв ходу). На невеликій території нашого комплексу також був мангал і альтанка для відпочинку.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Вигляд з нашого балкону
    [​IMG] [​IMG]
    Особливості поселення.
    Якщо є бажання їхати з наперед відомим місцем проживання, то Гурзуф має широчезний вибір житла приватного сектору, декілька санаторіїв, зокрема «Гурзуфський» (санаторій міністерства оборони з шикарнючим парком неземної краси), санаторії «Пушкіно», «Перлина Криму» тощо. «Перлина Криму» на період серпня місяця (найвищий сезон) має такі ціни на проживання: від 220 до 880 грн/людина/доба. Ціна включає проживання і триразове харчування. Харчування дуже адекватне (зі слів відпочиваючих), умови проживання залежать від корпусу тощо (330 грн/люд/доба з харчування – це вже номери з кондаком, тощо), територія має велику паркову зону. Всі санаторії мають свої пляжі. У вартість путівки практично завжди включено користування всім інвентарем пляжів – шезлонгами, парасольками тощо.
    Харчування.
    Харчувались ми 70% вдома, решта – по кафе/ресторанах/тощо.
    Ціни на продукти = львівські + 10%, фрукти: черешні – 25-35 грн., інжирний персик, нектарини 30-40 грн., огірки – 3-7 грн., помідори – 13-30 грн. В Гурзуфі є великий магазин на другому поверху ресторану Кругозор, з усяким необхідним для стейку-шалику тощо. М'ясо коштує шия – 50 грн/кг, полядвиця 50-60 грн/кг, вугілля – 15 грн/станд.упаковка.
    Ціни в їдальнях «роздаткового типу», але з абсолютно недорогою і смачною їжею: зупи 10-15 грн., плов – 15 грн., відбивна – 15-20 грн., сік-компот – 7 грн/200мл, налисники з сиром і сметаною – 15 грн. Піца в бістро чи кафе-піцерії Сомельє від 30 до 80 грн., плов в татарському ресторані 55 грн., в татарському кафе 20 – 25 грн, салат з мідій в ресторані 55 грн. Кукурудза варена на пляжі – 10 грн/шт., сира – 4-5 грн./шт. Суші – ціни львівської ЯпониХати.
    Пляжі.
    Пляжі – здебільшого галька. Пляжі чисті. За куріння на пляжах штраф 300 грн. Недопалків я не бачила, курящих 1 раз – з них здерли бабло. Думаю це правильно. Пляжі є різні. Міська доволі забиті. Вартість користування дерев’яним лежаком 15 грн/день, шезлонгом 40 грн/день, парасолькою 40 грн/день. Ми ходили на артеківський пляж «Гуровські камені». Вхід на територію пляжів комплексу «Гуровські камені» 9 грн/людина/доба. Хоч до міського пляжу нам йти було 10-12 хв ходу, проте ми ходили на артеківський, оскільки 20-25 хв ходи серед таких чарівних хвойний та інших зелених насаджень – не просто неймовірна краса, а й велика користь здоров’ю, а йти по тіні – це одне задоволення. Окрім того, в центрі Гурзуфу є музей – заповідник – дача Чехова. Вхі в музей 20 грн, вхід в бухту дачі 10 грн/люд/день. На дачі дозволяють тусувати весь день і купатись відповідно. Це просто чарівна бухта, тяжко пробачити собі, що відкрили для себе її ми в останніх 2 дні.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Екскурсії.
    Ми їздили в Нікітський ботанічний сад, в Партеніт, в Акваторію (театр морських тварин в Ялті), на прогулянку «Ялта вечірня», в Воронцовський палац в Алупці. Екскурсійно їздили від турагенств на «Ялту вечірню» (Гурзуф-Ялта-Гурзуф – пароплавом і 2 години вільного часу вечірньою ялтою) і в театр «Акваторію», решта самі. До Нікіти нам було 15 хв маршруткою (вартість 7 грн в одну сторону), назад плили рейсовим пароплавом – 35 грн з людини. В Алупку (Воронцовський палац) теж їздили самі, маршруткою до Ялтинського автовокзалу і звідти маршруткою Ялта – Воронцовський палац. Назад пливли теж рейсовим пароплавом (2 години по узбережжю ЮБК – повз Симеїз, Місхор, ластівчине гніздо, Ялту, Нікіту до Гурзуфу). В Партеніт їздили просто погуляти, в дельфінарій не встигли, тому вирішили поїхати в інший день в Ялту в Акваторію і не пошкодували.
    Взагалі, на мою думку, екскурсії варто брати в печери, великий каньйон Криму, тобто туди, де важка дорога, решту можна подивитись самостійно. Це все недалеко.
    Вартість квитків: вхід в Нікітський бот сад 20 грн., в Акваторію 80 грн., в Воронцовський палац 40 грн (добровільно-примусово з екскурсією – тобто самостійного огляду палацу тепер через великий наплив туристів нема). Вартість екскурсійної поїздки «Ялта вечірня» - 100 грн/людина.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Загалом можу сказати, що після Криму, особливо після Гурзуфу, мене б не знаю, що мало заставити розглядати відпочинок в Туреччині. Лише Хорватія, Європа, але Туреччина, Єгипет.
    В Греції і Чорногорії не була, був мій чоловік – каже, Греція – можна було б розглядати, але в Криму більше можливостей в рази.
    Хамства я не зустрічала, відпочиваючі – українці, росіяни, поляки, німців не один раз бачили, доволі немало іноземців загалом.
    Смакували масандрівським винцем - 40 грн/літр/каберне, 80 грн/літр/мускат білий червоного каменю (десертне).

    ---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

    К О Н Т А К Т И!!!!!!!! + ось тут мені порадили те, де ми відпочивали
    популярне у гурзуфі

    ---------- Додано в 00:57 ---------- Попередній допис був написаний в 00:45 ----------

    оце мені сподобалось, заходили всередину, гарні умови
     
    Останнє редагування: 12 Липень 2011
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    ми колись знімали квартиру в оцих крайніх будинках справа з червоним дахом- там дуже гарне сучане житло. І до набережної- 7 хвилин.Дуже зручне розташування до будь-якої інфраструктури ( санаторіїв, магазинів, ринків).
    і цей нам знайомий- хороші умови ( правда є і номери більш радянського плану), хороше харчування, закритий пляж і бомбезний парк.
     
  7. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    мої мамуся з татусем планують вивести моє чадо на початку вересня сюди
    http://hotelbombay.ru/index.php/home
    мені ж відпочинок далеко від дому поки не світить :)
     
  8. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Дівчатка, а як на рахунок відпочинку в Севастополі? Хтось там відпочивав? Куди там можна піти? Ми плануємо туди поїхати, якщо дасть Бог чоловікові дадуть з.п цього тижня, максимум наступного
     
  9. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

     
  10. enigma

    enigma Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Я там відпочивала десь 4 роки тому. Нууу в принципі може бути, але я б туди певно ще раз не їхала. По-перше, це місто, а не курортне містечко - відповідно всі реалії міського життя присутні. По-друге, на гарний пляж треба їздити (ми спромоглися лише 1 раз - називається Голуба бухта), а так ходили на міський, який не дуже чистий і вода теж. У воду звідтам можна зайти тільки з пірсу (сходинки як в басейні або пригати), бо великі каменюки, по яких йти нереально. Поряд з міським пляжем є лінія з дискотеками - стандартно як на всіх курортах. В Севастополі ми знімали квартиру - йти нам було десь 15 хв. до пляжу. Місто російське, як самі жителі вважають, тому не дивуйтесь в разі чого.
    Найцікавіше - то звісно ж Херсонес, обовязково для відвідування - я була в захваті, бо дуже люблю такі старі місця. Також ми брали на прокат скутери і їздили на мис Фіолент - теж дуже гарно.
     
  11. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Ми не проти би поїхати і в якесь курортне містечко, але з фінансами зараз трохи напряжно, а на море то хочеться)
    То ми вирішили в Севастополь, оскільки там живе моя тітка і є можливість в неї пожити)))Живе вона в Казачьей бухте, як там кажуть, і на море йти від неї не далеко)

    ---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

    Ще хотіли поїхати в село біля Одеси, там живе рідна сестра мого діда, але на той період, що ми збираємося на море, туди приїде пів моєї родини)))
     
  12. poputochka

    poputochka Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    І Ви ще сумніваєтесь? Їдьте обов"язково. Севастополь дуже гарне місто. Там є що подивитись, якщо Ви хочете не лише вилежуватись на пляжі. В туристичний набір "достопримечательностей" входять не лише Херсонес, по якому можна гуляти годинами (там навіть є свій невеличкий пляж), а й акваріум, і дельфінарій. Гарна центральна набережна, ми кілька разів потрапляли на паради військових кораблів, цікава стара частина міста... І до всіх туристичних місць на ЮБК недалеко, щоб поїздити на екскурсії. А гори навколо міста дуже живописні...
    Ех,пригадала:girl_in_dreams:... Гарного відпочинку:girl_bye:.
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    вони влітку бувають у День військово-морських Сил України та Росії. Коли України - не пригадую, але вони не такі видовищні. А от День ВМС Росії ( остання неділя липня)- це просто "бомба".Тільки навіть місцеві жителі займають усі найкращі місця для споглядання з самого раненьку.
    А ще від Севастополя не так далеко до ін. місць ЮБК- Форос узагалі найближче ( і його відомий Храм на скелі), та й до ін. можна доїхати по Севастопольському шоссе рейсовим автобусом Севастополь- Ялта. А далі- на маршрутках куди завгодно.
     
  14. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Їздили ми на Форос, коли були на весіллі, то був кінець жовтня, але там краса! Всякі квіти цвіли, кущі! Дуже гарно! А літом ні разу не була там((( Біля тої церкви були... Гарно дуже. Молю Бога, щоб чоловікові дали вчасно з.п. і ми таки поїхали))) Хоч на пару днів)
     
  15. mrochkizm

    mrochkizm Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Планую в Шацьк, але от дивлюся фото - і вагаюся. Варто чи ні?
    Самі пляжі і озера справляють на мене не найкраще враження. Може, якщо скомпануємся зі знайомими, то всі разом поїдемо автомобілем. Але хто зна.
    А взагалі так бачу, що цьогоріч у мене будуть весняно-осінні відпочинки :haha:
     
  16. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Ой, а чого це? що за фотки ви бачили? В Шацьку чудова природа, чистюсінька вода. Звичайно не всі, але є затишні тихі пляжі, причому і на Гряді на Світязі і на Пісочному. Тащусь від Шацьку наметовового і обожнюю Шацьк культурно-приватно-секторний, причому в будь-яку погоду.
     
  17. mrochkizm

    mrochkizm Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Коліжанки фотки:) Там пляж справляв враження доволі-таки брудного :) Хто зна, на якому то саме озері в Шацьку вони були, треба буде перепитати. Бо на інших фото, які зокрема на форумі бачила, то досить непогано.

    А з іншого боку - в Криму пляжі теж не є найчистіші. Певне, таки підбиватиму знайомих і впірйод, хоч на три дні:)
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    чому? Там є і гарні місця- на тому ж о. Пісочному у Мельниках . Пляжі пісчані , поряд одразу ліс, водичка- прозора ( вона містить ще й срібло, тому ще й "м яка")

    ---------- Додано в 09:27 ---------- Попередній допис був написаний в 09:26 ----------

    в Криму , якщо це не піщані пляжі, то досить чисто. За це я і люблю кам яні та галечні пляжі на ЮБК. На деяких навіть за куріння штрафують.
     
  19. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    Чи хтось відпочивав на Фіоленті? Що можете сказати?
     
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

    там дуже гарна природа. Але до моря топати і підніматися по достатньо крутих спусках. Житло так розташовано.Якщо ви їдете без діток, то для дорослих то не проблема. А от з дітьми тяжко.