Львівський Жіночий форум



купуй на Посиденьках

Назад   Дівочі посиденьки > Господарка > На кухні
	Увійти через OpenID


Відповідь
 
Параметри теми Параметри перегляду
  #1031  
Старий 01.03.2011, 19:51
Аватар для Vероніка
Vероніка girl Vероніка поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 18.10.2008
Місто: : Leopolis
Дописів: 3,209
Дякую!: 18,618
Подякували 10,451 раз в 2,284 дописах
Карма: 10813 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

[ р е к л а м а ]


Декілька форумлянок просили дати рецепт "Йогурта по -домашньому", тож пишу тут.
Для цього потрібен термос, 100 мл закваски, 1л молока.
У якості закваски може виступати будь-який кисломолочний продукт - кефір, наріне, ряжанка, готовий йогурт, найкраще більшої жирності (я купляю Молокію). Весь посуд обдати кропом і дотримуватись максимальної стерильності.
Молоко довести до кипіння у кастрюлі, дати вистигнути до 40-45 гр.(це теплий стан, не має бути прохолодним чи гарячим). Додати закваску, вимішати, залити в термос, поставити на ніч в тепле місце (або можна просто загорнути в рушник). Зранку йогурт готовий. Подавати можна з медом, мюслями або фруктами. Досить смачний і корисний десерт, особливо для найменших !!!
Готовий продукт можна використовувати у якості закваски для наступного разу, зберігати у холодильнику.

[/URL]
__________________
Чим яскравіше горять мости за спиною, тим світліше дорога попереду.
За цей допис Vероніка подякували 10 разів:
Рекламка
Реклама на форумі
  #1032  
Старий 03.03.2011, 14:29
Аватар для Русалочка
Русалочка girl Русалочка поза форумом
Member
 
Реєстрація: 24.03.2009
Місто: : Івано-Франківськ
Дописів: 35
Дякую!: 40
Подякували 115 раз в 24 дописах
Карма: 117 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

А я хочу запропонувати вам рецепт смачних домашніх маринованих шампіньйонів.
Рецепти шукала в інеті, але на основі всього прочитаного я зробила свій вдосконалений рецепт.

Шампіньйони мариновані

На 500 гр невеликих шампіньйонів:

пів склянки води,
4 ст. ложки оцту,
1/2 ст. ложки солі,
1 ст. ложка цукру,
3 зубочки часнику,
3-4 горошини пахучого перцю,
3-4 горошини чорного перцю,
1-2 шт. лаврового листя,
2-3 гвоздички,
2 ст. ложки олії.

Помиті і почищені шампіньйони розрізаємо на половинки, більші - на 4 частини.
Із вказаних складників, крім олії та часнику - готуємо маринад. Ставимо на вогонь і кидаємо в каструльку гриби. Під кришкою варимо 10 хвилин з моменту закипання.
В кінці додаємо подрібнений часник та олію. Знімаємо з плити, коли трохи охолоне, перекладаємо гриби разом з маринадом в банку і кладемо на холод. Наступного дня можна їсти, грибочки гарно промаринуються. В мене вийшла повна півлітрова баночка. Мені і всім домашнім такі шампіньйони дуже посмакували - набагато кращі від купованих, і оцту не так багато.
Ви можете регулювати кількість оцту і спецій на ваш смак, але як на мене, такий рецепт оптимальний.
За цей допис Русалочка подякували 10 разів:
  #1033  
Старий 04.03.2011, 12:01
Аватар для hrystusja
hrystusja girl hrystusja зараз на форумі
Senior Member
 
Реєстрація: 24.09.2009
Місто: : Львів, Личаківська
Дописів: 5,177
Дякую!: 16,996
Подякували 64,586 раз в 4,543 дописах
Записів у щоденнику: 2
Карма: 66654 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

За проханнями в кармі додаю рецепт вишневого пирога.
Вишневий пиріг
Складники:
250 гр. маргарини
3 ст. л. сметани
4 яйця
пів пачки порошку до печива
пів ложки соди загашеної оцтом
180 гр. цукру
1 п. ванільного цукру
600 гр. муки
0,5 кг. дрельованих вишень
Розтоплюємо маргарин. Остуджуємо. Змішуємо усі складники (з яєць даємо лише жовтки). В самому кінці додаємо муку. Тісто виходить не дуже густе. Беремо ємність для випікання, ложкою накладаємо тісто так, щоб краї були вищими. З дрельованих вишень зливаємо сік і засипаємо у ємність з тістом і в духовку десь на 30 хв. Тоді білки збиваємо з 5 ст. ложками цукру і заливаємо пиріг і знову в духовку. Печемо до готовності тіста. Смачного!
__________________

Не воспитывайте детей, всё равно они будут похожи на вас. Воспитывайте себя.
За цей допис hrystusja подякували 18 разів:
  #1034  
Старий 05.03.2011, 00:32
Аватар для MALYSH
MALYSH girl MALYSH поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 25.10.2010
Місто: : Львів-центр
Дописів: 118
Дякую!: 1,065
Подякували 800 раз в 129 дописах
Записів у щоденнику: 3
Карма: 806 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Тушеный кролик с маслинами и миндалем
1 кролик — 1,2 кг, разрезанный на куски;
40 гр. муки;
5 ст.л. оливкового масла;
3 зубчика чеснока;
1 луковица, мелко порезанная;
175 мл. белого сухого вина;
100 г. маслин, косточки вынуть;
50 гр. миндаля;
соль, перец.
Куски кролика посыпать солью, обвалять в муке.
Излишки муки убрать.
В сковороде разогреть оливковое масло и обжарить куски кролика, все время переворачивая, около 10 минут, пока кролик не приобретет золотистый цвет.
Крупно нарезать 2 зубчика чеснока и обжарить. Убрать со сковороды.
В той же сковороде обжарить в течение 8 минут мелко порезанный лук, пока он не станет золотистым.
Положить в сковороду куски кролика, жареный чеснок, налить вино и варить около 10 минут.
Теперь добавить черный молотый перец, воду, чтобы она слегка покрывала кролика, и варить на медленном огне около 30 минут.
В кастрюле на среднем огне отварить в течение 2 минут маслины.
Слить воду, обсушить маслины и разрезать каждую на 3-4 части.
Добавить маслины к кролику.
В ступке растереть оставшийся зубчик чеснока с миндалем и добавить в сковороду.
Хорошо перемешать и варить еще 10 минут, пока кролик не станет совсем мягким. Но при этом он не должен распадаться на куски.
Выложить кролика на теплую тарелку и сверху полить образовавшимся соусом.
К этому блюду можно добавить в качестве гарнира картофельные шарики.
__________________
За цей допис MALYSH подякували 10 разів:
  #1035  
Старий 05.03.2011, 19:47
Аватар для Florena
Florena girl Florena поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 07.12.2010
Місто: : Рівне
Дописів: 644
Дякую!: 10,999
Подякували 7,448 раз в 640 дописах
Карма: 7634 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Морквяний пиріг,якщо перемастити кремом,то торт:
1-2 яйця,1скл. борошна,1скл. тертої моркви,1ч.л соди гашеної оцтом
Крем:1 пачка творогу (250гр) типу словяночка,цукор за смаком,150гр сметани
Яйця збити з цукром,додати терту на дрібну терку моркву,добре перемішати,додати соду гашену оцтом,знову все добре перемішати,додати борошно вимішати та вилити у змащену форму.Для торта робити подвійну порцію.
крем:перетерти творог з цукром,додати сметану,все добре перемішати та змазати торт,зверху залити розтопленим шоколадом.
За цей допис Florena подякували 4 разів:
  #1036  
Старий 06.03.2011, 16:42
Аватар для Грильяжка
Грильяжка girl Грильяжка поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 07.05.2009
Місто: : Левеня із міста Лева
Дописів: 4,350
Дякую!: 27,637
Подякували 25,212 раз в 3,675 дописах
Карма: 25840 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Зробила сьогодні дуже смачні млинці, вперше і пішли на УРА!!
Картопляні млинці
800 гр. молока, 0, 5 л. муки, 5 яєць, 50 г. дріжджів, 6 варених картоплин, 50г. масла, 2ст. л сметани, олія (приблизно столова ложка)
з 1/2 склянки молока, дріжджів і муки готуємо розчину. Картоплю варимо і добре розминаємо з маслом і сметаною. До розчини додаємо пюре, решту молока, яйця і олію,добре вимішуємо (я збиваю у блендері) і ставимо, щоб тісто підійшло. Смажимо млинці на добре розігрітій пательні, ящо хочете солодких до тіста додаємо цукор, солених-сіль і трохи цукру на око.
Смакує з гуляшем, грибною підливою, солодкі-з варенням кленовим сиропом, сметаною.
__________________
"Народ мій є, народ мій завжди буде, ніщо не перекреслить мій народ..."
За цей допис Грильяжка подякували 15 разів:
  #1037  
Старий 06.03.2011, 22:00
Аватар для tsyganka
girl tsyganka поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 13.02.2011
Місто: : Львів
Дописів: 341
Дякую!: 1,174
Подякували 1,660 раз в 283 дописах
Карма: 1686 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Пекла чоловікові на день народження Торт "на хмаринці".
Ось що потрібно
Для тіста:
3 ст. муки з 1 пакетиком розпушувача
200 г вершкового масла
1/2 ст. цукру
2 пакетика ванільного цукру
4 жовтка
Для сирної начинки:
1 велике яблоко
500 г мякого сиру
1 пакетик любого пудинга
1 ст. л. крохмалю,
0,5 ст. жирних вершків
2 яйця
1/2 ст. цукру
Для білкової маси:
4 білка
2/3 стакана цукру
1 упаковка ванільного пудинга
100 г тертого шоколаду

Духовку розігріти до 180 гр. Змішати у мисці муку, масло, цукор, ваніль, добавити жовтки і замісити м'ягке, еластичне тісто. Відірвати кусок (з кулак) і помістити в холодильник. А решта тіста розложити по формі, а на верх порізати яблоко дольками.

Готуємо сирну начинку. Для цього сир прупустити через сито, добавити яйця, крохмаль, пудинг, цукор і жирні вершки. Все це збити до пишної маси.

Готуємо білкову масу. Білки збиваємо на великій швидкості поступово додаючи цукор. В самому кінці додати порошок пудинга і легко вимішати.
Викласти сирну начинку на яблука, потім білкову масу. А цей кусочок тіста, що охолоджувався в холодильнику потерти зверху на білки. І всю цю красу посипати тертим шоколадом. Ставимо у духовку на 40 хв,до золотистого відтінку. Охолоджуємо і смакуємо. Смак неймовірний!!!! Як біла пухнаста хмаринка у роті... Спробуйте, не пошкодуєте!!!

Востаннє редагував Маруся-мама: 10.03.2011 о 14:48. Причина: фото є в іншій темі
За цей допис tsyganka подякували 18 разів:
  #1038  
Старий 09.03.2011, 02:50
Аватар для Florena
Florena girl Florena поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 07.12.2010
Місто: : Рівне
Дописів: 644
Дякую!: 10,999
Подякували 7,448 раз в 640 дописах
Карма: 7634 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

свинина фарширована печерицями та кукурудзою
1кг свинного філе,0,5кг печериць,півбаночки кукурудзи,2цибулини,3-4ст.л.сметани,часник,олія,яйця,борошно.
Цибулю обсмажити,додати печериці,часник,кукурудзу,сметану все поперчити,посолити,добре перемішати.Мясо порізати порційно та відбити,поперчити,посолити,викласти по 1ст.л. начинки,після чого скласти навпіл і відбити ще край,запанірувати у яйці,борошні,та смажити.(Начинку можна робити і з помідор та перцю,чорносливу,горіхів та корейської моркви,це за смаком)
За цей допис Florena подякували 7 разів:
  #1039  
Старий 10.03.2011, 14:00
Аватар для Мамусічка
Мамусічка girl Мамусічка поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 24.02.2009
Місто: : Полтавська обл. с.м.т. Нові Санжари
Дописів: 1,247
Дякую!: 42,314
Подякували 24,488 раз в 1,174 дописах
Записів у щоденнику: 1
Карма: 25530 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Піца на сковороді
Ця піца відрізняється від інших, тим що готується на сковороді. Знайшла на якомусь із кулінарних сайтів . І дуже вона сподобалась чоловіку та синочку. Тому часто просять її зготувати. Маю надію ,що комусь вона теж сподобається.
Отже інгредієнти:
Мука — 6 ст. л.
Яєць — 1 шт
Сметана — 100 г
Сода (неповна) — 1 ч. л.
Сіль (дрібка)
Грам 20-30 масла
Просіяти муку, додати сметану, яйце і додати сіль, і соду. Замісити тісто. Половину тіста розкачати по діаметру сковороди. На змащену маслом сковороду маслом сковороду викласти розкачане тісто. І намазати зверху кетчупом чи томатною пастою.
Покласти будь яку начинку. У мене була ковбаса, помідори. Зверху посипати сиром. Накрити кришкою (обов’язково!) і смажити близько 10 хвилин на маленькому вогні.
А ще на все про все йде хвилин 30, не більше. Смачного!
__________________
Ми досі ще рятуємо дистрофію тіл, а за прогресуючу дистрофію душ – нам байдуже. © Василь Стус
За цей допис Мамусічка подякували 16 разів:
  #1040  
Старий 10.03.2011, 16:43
Аватар для Веснулька
Веснулька girl Веснулька поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 25.09.2009
Місто: : Івано-Франківськ
Дописів: 470
Дякую!: 5,639
Подякували 6,657 раз в 399 дописах
Карма: 6725 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Це так виглядають пиріжки,яких рецепт я писала на попередній сторінці

---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:26 ----------



---------- Додано в 16:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

Видаліть будь ласка велике фото

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:32 ----------

Кекси
- 2 яйця
- стакан цукру
- пачка ванільн.цукру
- пів.л.жирного кефіру
- 2 ч.л.соди
- 4 ст.муки
- пачка маргарини
ізюм запарити,в кефір +соду(щоб постояло 20 хв),маргарину розтопити і остудити(щоб була тепла).Яйця збити з цукром і ванільн.цукром+кефір+муку поступово+маргарину.Духовка розігріта,формочки змастити олією,викласти ложкою в них масу більше половини,зверху ізюм,пекти 30-40 хв при 180 градусах до рум"яненьких.Смачного
-

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

__________________

Востаннє редагував levandivka: 24.03.2011 о 14:13. Причина: розмір фото
За цей допис Веснулька подякували 7 разів:
Відповідь

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB code is Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.



Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 11:46.


bigmir)net TOP 100 Львів on-line | Львівський портал Календарь беременности от Mamapedia.com.ua
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008