Спойлер тема є продовженням цієї Це - тема для загальновагітних балачок, а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення: Перші тижні вагітності! Здоров'я під час вагітності та після пологів (2) Вагітність і хвороби Токсикоз і печія Тонус: що це таке і чи треба лікувати? Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять) Вибір лікаря для майбутньої мами Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3) Збираємось до ПБ -2 Жіночі консультації Львова: куди податися??? УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...) користь і шкода УЗД Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком Спойлер Що почитати майбутнім мамам Тимчасово +15, або вагітність і вага Що можна, а що не можна пити вагітній? Розтяжки при вагітності Курси для вагітних Вітаю з вагітністю! Вітаємо з новонародженим / новонародженою! (2) Прання дитячих речей
Нюанс 1 - пробили води. Але.... при повному розкритті вони це роблять по протоколу(а в мене розкриття було повне), плідний міхур чинив би зайвий тиск на рубець, а цього мабуть мені найменше було треба. Нюанс 2 - дуже мене підганяли. після пробиття лікар прям на вухах мені сидів - вже тужить, нє? може мене сильно і не тужило, але я дуже боялася щоб він не відправив мене на операційний стіл.... А ще намагалися мене вкласти на спину при потугах(попри всі обіцянки і великий постер на стіні про вільні пози), але я почала верещати що мені так погано і я задихаюся і лишилася на боку. Нюанс 3 - трохи мало зачекали з пуповиною, десь хвилини 2. Але мала була гарна рожева і та пуповина вже дуже слабо пульсувала.... Ну і нюанс 4 - в третій фазі таки швиденько вкололи окситоцин. Ні я ні доула навіть не встигли зреагувати. Хоча казав що пів години часу дасть. Ну але зараз мені то все видається такими дурницями.... загалом пологи пройшли майже ідеально. я всім задоволена. І дякую за вітання )))
@innamorata, ти ж розумієш, що за розповідь про пологи це ще незарах Будемо з великим нетерпінням чекати, коли з'явиться можливість написати все докладніше. Якщо ще хтось часом не в курсі: За всю історію теми "кесарю - кесареве" Іра - третя реальна особа, якій вдалося народити після першого КР в пологовому будинку. Правда, знову ж - не у Львові (у Львові лише одній посиденьці це вдалось). Так що всі тішимось за неї в подвійному обсязі
Намацала мені лікарка, що занизько голова як на 30 тиждень. Чи то є вже реальна причина, щоб не мити підлоги? А якшо серйозно, це щось серйозне чи нічого страшного?
То мабуть так не вгадаєш: в моєму випадку виявилось ніц страшного до 42 тижня) але то таки трохи мене обмежувало. Отправлено с моего X9180 через Tapatalk
торби важкі не носи, з парашутом не стрибай :0 а серйозно може більше поперек тобі тягнути , як що важко ходити підв'язуйся слінгом . З тим низько можна довго( дуже довго) ходити як що це не перша вагітність
Ну от я з дитиною на басейн два рази і на свої персональні заняття два рази. Відміняти того не хочу, бо люблю рух. Вот власне, що дискомфорту ніякого. Буду пам'ятати про слінг.
Була сьогодні на Узд. Збільшився розрив в акушерському терміні вагітності і по Узд. Тепер різниця не тиждень як було всю вагітність, а 2 тижні. Направили на ктг і біофізичний профіль плоду, додаткові аналізи крові та повторне Узд. Дуже переживаю, бо під питанням діагноз : затримка внутрішньо-утробного розвитку. Якщо не дай Боже підтвердиться - стаціонар. Але чи то якось лікується поки не кажуть. Так само як і не можуть пояснити чому так. Останній аналіз в красівської по ВА був вже добрий. ВА не виявлений. Уколи відмінили. Тепер терміново продовжую колоти. Але чи то якось пов'язано? Гемоглобін трохи низький (97-98), але ж то не критично. Не може ж він так вплинути. Останнє Узд робила 5 тижнів тому. То за той час те відставання збільшилося на цілий тиждень. Зараз виходить 33-35 тиждень. Може в когось було щось схоже? Як то вплинуло на дитинку? На пологи?
В мене на останніх тижнях теж була розбіжність в термінах і відставання розмірів животика дитинки на 2-3 тижні. Пам'ятаю, напереживалася добряче тоді. Питала Прокопчук, то вона казала, що немає нічого дивного і при завищеному показнику вовчакового та такій терапії (уколи, Метипред) - це дуже поширене явище. Робили КТГ і УЗД з доплером, то все було в нормі. Доця народилася з нормальним животиком, на якому вже успішно наїла складочку сальця Не переживайте наперед. Думаю доплер і КТГ прояснять ситуацію і все буде добре.
ой, та ви реально вже доносили дитинку до 35 тижня. я не знаю, чи може на такому терміні розбіжність в тиждень мати значення. Мене хотіли стимулювати, бо дитина маленька була по узд. Ну так всі діти ж різні. не можуть всі вписатися в ті норми. а особливо я з вагою 45 кг і зростом 154 і не очікувала народити 4 кг-ву дитинку. Головне не хвилюйтесь!
Власне, що ні, бо термін по узд якраз менший ніж акушерський. Тобто реальний термін дитини відповідає 33 тижню. Та і розбіжність стала 2 тижні, а не тиждень. Через що і переживання. Крім того є переживання за пологи, бо по логіці я скоріш за все буду переношувати, відповідно є ризик передчасного старіння плаценти і стимуляції пологів. А то мені трохи дивно. То ж мало би бути навпаки: чекати щоб малеча ще підросла. Чи процес пологів вже пішов і лікарі боялися що в дитинки не вистачить сил?
Якщо порушений кровоплин і реально відставання в розвитку, тоді навпаки, можуть викликати пологи, дитина ж страждає. Насправді відставання в розвитку дуже серйозний діагноз, але в нас то люблять тулити де треба, і де не треба і страхати вагітних. А Ви робили доплер? Сам по собі розмір дитини ще не є підставою ставити такий діагноз, на пізніх термінах вже проявляються індивідуальні параметри плоду, це в першому триместрі всі чуть не до міліметра однакові.
в 3 триместрі неможливо точно визначити термін я на узд з донькою в 34 тижні сказала, що 32 і ніхто не помітив різниці. Натомість з другим сином мені в 32 тижні ставили 34, і дату пологів зовсім іншу. в 3 триместрі в основному змінюється розмір дитинки, і саме по замірах співставляють терміни. Але ж наскільки різними народжуються діти! спокою Вам, найімовірніше, що все добре!
В мене питання стосовно положення дитинки в останньому триместрі. На 29 тижні робила 3тє планове узд, положення було косо-поперечне. Потім на 30 тижні на огляді підтвердилось. Зараз закінчується 33 тиждень, на огляд йду тільки в кінці 34го, і по відчуттям - дитина ще не повернулася голівкою вниз. Особливо, після мого нічного сну - промацую- ніби завжди лежить поперечно. Потім під час моєї активності впродовж дня, ніби, міняє позицію, бо чую щось тверде ближче до підребер'я. Але не знаю, чи це голівка (надіюсь, що ні, чи попка). Ви на такому терміні якось можете визначити положення дитини без узд, по відчуттях, навпомацки? Знаю, що ще може все помінятись, страшно не хочу кесарське або роди сідничками...
@Happy Fiancee принцип той, що дівчата кажуть. якщо порушений кровоплин і дитина відстає по замірах, то лікарі радять краще народити швидше, щоб дитина могла вже не в утробі, а назовні отримувати нормальне харчування і розвиватися. Але мені призначали стимуляцію, бо я приїхала в США на 34 тижні і на 36 встала на облік. вони не все змогли розібрати в обмінці, і тому ставилися до мене якось насторожено, бо не мали моєї "повної історії" вагітності. на 39 і 40 тижні зробили 2 узд - малюк лишився такого ж розміру. АЛЕ вони самі говорили, що розбіжність в УЗД і реальних розмір допускається до 500 грам. Робили доплер, і нон-стрессед тести, все було добре. але їх брали сумніви за історію ваг і малий розмір, який наче не зростав. ну і після ПДП вони вирішили стимулювати, правда брали в мене дозвіл. Напевно з того горя в мене почалися перейми ввечері, і я вранці народила без стимуляції. 2800 кг малючок. Маленький був, але все в нормі. І такий сильний, як впирався пеленанню, лікарі дивувалися, звідки в нього стільки сили, голову одразу непогано тримав))) і по суті не переносила я, пару днів після ПДП я не рахую переношенням і не повязую з відставанням в розмірах. так що я думаю, що якщо не порушений кровоплин, нема за що переживати вам. а ще й по узд, я вже писала про кардинально різні заміри в прокопчук і герети. То все дуууже відносно, результати узд...
Як що комусь народжувати щонайближчим часом у Львові і у вас є потреба в доулі, наша Анна Чала готова вас підтримати на волонтерських засадах.
Дякую всім, що вище відписалися на мою проблему. Відписуюся, що зробили КТГ і доплер. Сказали, що все добре. Маю на цьому тижні зробити контрольне узд звичайне. Але по КТГ написали рекомендації повторити за 7-10 днів. Питання: як часто можна робити КТГ? Чи роблять його при мечнікова наприклад і скільки там коштує?