Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Almariel

Almariel Well-Known Member

Нагадали мені, як я своїм дівчатам голови мила (я їм раз на два тижні мию), коли відчувала, що десь склро.

• Смішно Смішно x 2
  3. WinterDog

WinterDog Well-Known Member

@Freedom UK класно, оті останні тиждні сповнені отого очікування) Будемо чекати від вас радісних новин.

Я б так хотіла ще до родів в червні потрапити в перукарню, і на педікюр. Ще манікюр можна зробити, але з тим пузом, вже ноги в порядок приводити то схоже на еквалібристику )))

@Rapsodiya я так розумію ви не в Україні на обліку стоїте. Насправді такі огляди здаються рутиною, але часом найпростіші аналізи чи скарги допомагають вчасно усунути проблеми)
    Так за першої вагітності вчасно виявили, передчасне відкриття на 16 тиждні і вберегли вагітність. В подруги яка поскаржилась просто на свербіж рук (думала що алергія) лікар виявив холецестит вагітних (чи щось типу такого, почались проблеми з печінкою).

Тому я до того філософськи ставлюсь, якщо все добре то хай так і буде, але береженого і бог береже) Надіюсь вам попадеться гарний узд, і зустріч з малятком тільки гарний настрій залишить)

Я в пятницю збираюсь на узд. Гляну що там виросло за ті тиждні)

• Подобається Подобається x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  4. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

дякую) треба ходити - значить треба :) зрештою, напевне, мало хто любить ганяти по лікарнях. треба брати з собою читалку - бо якщо знов застрягну на 3 години в черзі, то хоч почитаю щось корисне собі :)
    Мене, здається відпустив токсикоз , бо починає хотітися нормальної їжі і навіть, о небеса, м'яса :) а ще я здається вчора почула рухи - вирішила послухати музику, трохи пританцьовувала і малюся , напевне, вирішила скласти мені компанію :girl_curtsey:

• мімімі мімімі x 3
    • Подобається Подобається x 1
  5. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Сьогодні склала дитячі речі :) в пологову сумку. Поки прасувала - натішились з чоловіком з тих малих рожевих одежин :). Залишилось трохи закупів з аптеки.
    А, ще з початком перейм буду мити шльопанці, складати зубні пасти-щітки та іншу дрібноту.
    Завтра офіційно починається :connie_pull-pigtail місяць травень, в якому хочу (і, власне, можу :girl_crazy:) народити

• мімімі мімімі x 5
  6. WinterDog

Травень почався. Пережили один переїзд. Вчлра ходила на узд) побачила футболіста (з кожним днем все активніший). Росте 1300 г)) В третє кажуть що буде хлопчик) Чоловік не може повірити, каже може там все таки Олеся сидить :)

тепер в понеділок здам аналізи і буду пробувати з лікарем знайомитись. Ще хочу звякнути в жк лікарці, спитати за лікарняний листок. Як його будуть видавати. Хочу як фоп на допомогу подати.

На роботі домовилась до кінця травня працювати, але тут ще наклюнулись одні клієнти, буду з ними до родів працювати. Добре що робота дає можливість з дому працювати. Бо з ти ремонтом і карантином нема як в декреті відпочивати.

в мене вже частина сумок спакована. Одьожки хлопчачі малючкові купила, таке все воно мімімі))) я як бодік в руки взяла отой 52 см не могла повірити що то не іграшкові одьожки) я вже зовсім забули які вони ті малючки)

Так що маю попереду два місяці відносного спокою. Ще б з закінченням навчання оприділились для старшої доньки, то взагалі був би повний порядок.

• мімімі мімімі x 3
  7. Rapsodiya

Мені про одяг для лялюсі думати ще рано, але я вже хоч подивляюся трохи на візочки і на інші речі. Вивчаю ринок, так би мовити, бо нікого тут зі знайомих вагітних чи молодих мамочок немає, хто б здав точки ;) але такі всі ті речі гарні) правда моя малюся буде осіння , тому я зараз навіть прикинути не можу, в що він/вона мають бути вбрані...зима тут інша: досить суха, опади ріжко, т-ра вдень в грудеі-січні +12-13 градусів приблизно, а з лютого то тепліше вже. Осінь (листопад) дуже дощовий і такий бееее. Але прийде час - з'явиться і рішення ;)

• мімімі мімімі x 1
  8. WinterDog

@Rapsodiya мені насправді легше гардероб на осінь прикинути на малючка ніж на літо.
    Моя старша весняна( а весна видалась той рік холодна) то я собі уявляю як вдягати). А ото літо коли +28 +30 як то вдіти щоб не перегріти і не переохолодити мене чомусь бентежить :)

я вже вибрала каляску і автокрісло. ще до карантину встигли в магазині пощупати, прицінитись. Але буду купляти вже після народження малючка.

ліжко не планую купляти, як показує досвід зі старшою то ліжко дитяче стало складом одягу

думала над пеленальним столом чи комодом, але в спальні планую мати робочи куток (стіл) відділений то на перший час його собі обладнаю для переодягання. Бо теж лишні меблі купляти щось душа не тяне.

по суті з таких крупних покупок то буде каляска і автокрісло.

В мене дата пологів на 21 липня. Але я маю за 2 тиждні наперед лягти в лікарню на зняття шва з шийки матки. Старшу доньку якраз і народила в день зняття шва.

А це якра випадає за 2 дні до свекрухиного дня народження) то я вже жартую, що зроблю їй на ДР подарунок першого внука ( внучок вже 2 має )

• мімімі мімімі x 1
  9. Freedom UK

В мене до пдр є тиждень. Або два. :girl_crazy: Дивлячись як рахувати: за менструацією чи овуляцією.
    Тим не менш, дітка сьогодні спокійна. Купили квіточок - замовлю добрив та висаджу на ґанок. На наступному тижні :connie_pull-pigtail. Якщо ще буду носити.
    Поки що маю радісний настрій щодо очікування - інтрига в який день народжу, а ще можна встигнути деякі питання повирішувати...
    Лежу і думаю: а якщо ось сьогодні вночі почнеться, то не знаю, з чого почати збори. Сумки зібрані, але всіляку дрібноту треба доробити, до складати, спланувати який одяг-іграшки старшим дітям дати і відвезти їх до батьків, і рахувати перейми аж до такого інтервалу, щоб менше в пологовому бути...
    Вчора довишивала сорочку чоловікові - мамі відвезла на пошиття :). Маємо встигнути. А поки, щоб не брати до голови зайву паніку - продовжу вишивати сорочку батькові: тихо, спокійно, бо в запасі ще маю близько двох місяців до його 50річчя. Чи ліття. Спокійно, бо скоро в цьому місяці знову все круто зміниться. Не знаю як хто, а мені поява кожноі дитини - це новий етап.
    А завтра ще квітів докупляю. І все в рожевих відтінках. Для дівчат :girl_in_love:

• Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  10. Rapsodiya

Я сьогодні якраз про Вас згадувала)) думала, як Ваші справи)
    Ми поки прикинули, що треба візочок (подивилася такий 3 в 1, сірого кольору, але треба поміняти ліфт, бо вноситися з віком в руках буде важко), ліжечко зі зйомним бортиком, щоб приставити до нашого (що я, що чоловік так "розкидаємося" по ліжку, що більше нікому місця не хватить), ванночка (в нас душ) і все) ми орендуємо квартиру і не хочу лишнє без потреби купувати, бо нема де то все складати :) а там вже як буде потреба в чомусь то будемо думати))

11. WinterDog

о я теж планую ванночку купити, але я з тої точки зору що я після перших пологів перші пару місяців не могла нормально нагинатись, дуже спина боліла.
    То високий стіл який я собі зробила як пеленальний і ванночка на столі були спасінням для спини.

• Корисно Корисно x 1
  12. Freedom UK

Щодо ванночки та пеленального столику... В мене з першою дитиною як з’явився розкладний столик+ванночка італійського CAM, то тішусь щоразу, як народжую :girl_crazy:. Дуже помічна річ, а коли потреба зникає - склав і сховав.
    Вчора була в ЖК - у дитини все в порядку, їй комфортно і вона росте :girl_in_dreams:.
    Видали мені чудове направлення на ВІЧ, бо «треба же відомості в карту про другий аналіз на ВІЧ». Кому треба - не знаю :girl_bye:, адже в поліклініці чекати на результат тижня три і є велика вірогідність, що до пологів результат я не заберу, а платний та скоріший за 300 грн - не бачу сенсу в додаткових витратах. Бюрократичноі процедури дотрималась, направлення взяла.

Я мала гарний настрій - залишила коробку цукерок лікарям. Як раз в них починався обід :).

• Оптимістично Оптимістично x 1
  13. WinterDog

і мені з жк дались чути. Обіцяли наступного тиждня видати лікарняний, щоб чоловік тільки забрав) Що мене тішить. Почну оформляти допомогу для фоп по вагітності, треба буде в банк і в податкову зїздити.

14. Freedom UK

За вікном дощі, рослини набираються сили, листя розпустилося, скоро і бутони утворяться...
    А я - розвалююсь :girl_crazy:. То тут, то там - болить, ниє, дискомфортно. При цьому, як подумаю, що можу народити і сьогодні - одразу з’являться «причини та справи», щоб народжувати пізніше :connie_pull-pigtail.
    Ох, нема в мене цього разу бажання народити скоріше... Якось хочеться ще походити, доростити дитину, доробити справи (які?! :girl_crazy:).

• мімімі мімімі x 1
  15. Rapsodiya

а в нас шкварить сонцеее :) +27 і мій базилік був на півдорозі на "тамтой світ" поки я зганяла в лікарню і не встигла забрати його з сонячного балкону.
    по темі: нинішній похід в лікарню вже був не такий нервовий і стресовий. чи то мені було не вперше чи лікарі трохи попустилися . побачила лялю на узд, навіть мені сказали стать, але не точно ще :) я випросила зазняти рухи ляльки на телефон, щоб показати чоловікові

виписали аналізи - токсоплазмоз (вдруге вже!), кров загальний і глюкоза (сказали ніц не їсти зранку перед тим) і направлення на велике узд на 20 тижні. і з результатами того всього прийти на черговий огляд. та й таке...

• мімімі мімімі x 2
  16. Rapsodiya

А ще скажіть мені про догляд шкіри: я поки мащуся звичайною олійкою дитячою.. чи можна скрабчик на живіт? Чи нічим живіт не мож містити крім олійки? Хочеться порятуватися від можливих розтяжок.
    Бо ноги сухою щіткою тру (без фанатизму)

17. WinterDog

А в нас вчора падав сніг. А сьогодні вже було сонце. Погода сходить з розуму.

Я познайомилась вчора з лікаркою в якої планую пологи, поговорили. "обрадувала" мене що треба буде лягати в патологію на 36 тиждні. Щоб бути під наглядом і на 37 будем знімати шов. Каже з моєю історію попередніх пологів, краще побути під наглядом.

Сказала не розгодовувати дитину) і старатись не набирати дуже ваги. але я то і так знала.
    Сподобалось що сказала, природні пологи наше все, бо в моєму випадку КР більше загроз несе.
    --- дописи об"єднано, 7 Травень 2020 ---
    @Rapsodiya я маю досить жирний крем на основі какао масла. Супер зволожуючий. Мащу ним живіт. Руки після нього як шовкові.
    Взагалі рекомендують кокосову олійку або креми на основі какао масла.

18. Freedom UK

Я три вагітності, десь з половини терміну, використовую масло ши (каріте). Перший раз в мене було з IHerb (вже не пам’ятаю виробника). А далі - купляю на вагу нерафіноване в Україні (в рази дешевше і ефект той самий).
    І що дивно, живіт я мащу і за 4 вагітності розтяжок в мене буквально до 10 довжиною 1-2 см (в мами і бабусі животи виполосані... 1 та 2 вагітності в них), а от бедра - не мащу, і ... :girl_impossible: дарма. Треба було мастити :girl_in_dreams::girl_in_dreams:, бо з цими стрибками ваги...

Для мене перевага масла ши в порівнянні з кокосовим - це те, що ши не таке маслянисте та швидше засвоюється шкірою; а в порівнянні з какао - швидше тане в руках, легше наносити на тіло.

О, щойно знайшла пакет з одягом для вагітних ще з першої чи другої вагітності, а там... труси :girl_bye:. Ні, не трусики - а саме труси: такі добротні та різнокольорові :girl_claping:. Вони мене виручали, коли в першу вагітність я набрала ваги більше 90 кг, і не шкода їх було зіпсути в пологовому. Так от, я як раз думала, щоб окремо в пологовий взяти набір простеньких трусиків, та так і не купила. І ось - є. Прання в мене було зранку, тож зараз намилила ці пологові - і варю :girl_crazy:, щоб все зайве зщезло, бо лежало воно років 5... Чоловік допрацює, спуститься на кухню - от здивується! :girl_haha:

• Смішно Смішно x 3
  19. Freedom UK

О, змінився в мене настрОй :). По-перше, ревіла пів ранку, бо забула здати один чоловіковий звіт. Там була проблема з підписом, я поки її вирішувала - останні пару тижнів навіть не згадала, що заявку треба повторно відправити і потім повторно відправити звіт...
    І цілий день таке враження, що якщо зараз подивлюсь найпростішу мелодраму - ревіти буду до ночі :girl_crazy:.

Якщо раніше в голові засідала думка про те, що я вже звикла до живота, і якось переживала а чи все необхідне я зібрала, чи всі справи я зробила - то ось другий ранок думка змінилась. Засинаю я з тренувальними переймами - а прокидаюсь з риторичним питанням «а де фінал тих перейм? Чому не народила? Де дітка?» :girl_crazy:

Сьогодні здалося, що живіт порожній, аж поки остаточно не покинув мене сон ...

Отже, вчора була ПДП за акушерським розрахунком. В суботу буде ПДП за овуляцією та двом узд. З лікаркою я домовилась, що до четвера чекаєм, і якщо не народжу - на прийом в п`ятницю. Але я сьогодні особливо вразлива і мені здається, що мене (якщо не народжу :girl_haha: до 14го) будуть гнобити та лякати на прийомі (хоча передумов наразі нема). Якось і чоловік сьогодні «підлив масла» фразою типу «от якби скорше народила...» ... Я й і з цього приводу поревіла :girl_crazy:. Очевидно, що останні дні такі вже виснажливі...
    Кістки розходяться. Витягла сумки - укомплектую на 99% їх (хіба зубну щітку та крем перед виїздом докладу). Вже хочеться народити і відчути легкість: як фізичну, так і звільнитись від зайвих переживань «а коли?», «а чи народила?»
    :kisss:

• мімімі мімімі x 2
  20. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Я понити. Пішов 35-й тиждень. До доношеної вагітності, а тим більше до ПДП ще далеко, а мені так важко вже і ходити, і спати, і лежати. Ніби багато ваги не набрала, але таке враження, що я слон. Якісь не зовсім приємні відчуття. Сплю геть зле, кошмари сняться. Настрій геть паршивий. Хоч він такий майже всю вагітність. Але особливо як якийсь святковий день. Ніхто мене навіть не привітав сьогодні. То мабуть в іншу тему...

• Співчуваю Співчуваю x 1
    • мімімі мімімі x 1
  21. Rapsodiya

Дівчата, всіх зі святом, хай материнство завжди буде в радість :d25:

В мене нині мегадурний настрій. По-перше ми мали їхати в гості до родини і я до такої міри не хотіла їхати, що на тому грунті дістала мігрень. Півночі просиділа на краю ліжка і ні вода, ні таблетки не допомагали. В результаті перед заходом в дім родини чуть ся не розревіла. Потім,хвала небесам, заспокоїлася і все було більш менш норм. Але думаю мою недовольну червону фізію перші 5 хв побачили всі. Тепер трохи соромно за то. Треба якось вчитися приструнчувати ті нерви, бо то діла так не буде. А ще я то чую, то не чую рухи малюсі. І коли не чую дуже переживаю :girl_cray:
    В суботу їду здавати аналізи, надіюся все ок буде.

• мімімі мімімі x 1